Punts d'interés Telèfon d'atenció: 744 045
Correu electrònic: turisme.lauredia@comusantjulia.ad
Oficina de turisme, Plaça LaurèdiaPunts d'interés


Sant Josep amb el nen Jesús

San José con el niño Jesús / Saint-Joseph avec le Jésus de bébé / St. Joseph with the baby Jesus


Escultura en ple volum de Sant Josep i el Nen Jesús, representats seguint la tipologia iconogràfica sorgida a partir del segle XVI1 representat de cos sencer, dempeus i nimbats. Sant Josep duu els cabells llargs i una barba i bigoti negres i vesteix una túnica morada i un mantell de color marró. Dóna la mà dreta al seu fill en una actitud dolça i protectora. El seu atribut principal és el bastó florit2 Aquest sant, conegut també com Josep de Natzaret, Sant Josep Obrer o Josep, pare de Jesús, fou nombrat patró de l’església universal pel Papa Pío IX, l’any 1847. La seva festivitat es celebra el dia 19 de març i és una festa molt popular a Catalunya. Segons els evangelis de sant Mateu (Mt 1,16) i sant Lluc (Lc 1,27), era fill de , fill de Matan. La seva casa descendia del rei David.

El Nen Jesús vesteix una túnica blanca, llarga fins a sota genoll, decorada amb motius vegetals daurats i duu una creu de braços trevolats, a la mà esquerra. En una actitud respectuosa i amorosa, alça la mirada vers el seu pare.

Aquest tipus d’imatges religioses es fabriquen, des de fa més de cent anys, als tallers d’Olot i per això reben el nom de Sants d’Olot. El primer taller que es va fundar en aquesta ciutat fou el d’El Arte Cristiano, l’any 1880. Es va constituir per iniciativa de Joaquim Vayreda, Josep Berga i Boix i Valentí Carrera, amb la intenció de donar sortida professional als alumnes de l'Escola Pública de Dibuix d'Olot i dignificar les realitzacions d'escultura religiosa que es feien en aquells moments.

Les imatges realitzades en aquests tallers olotins es fan per emmotllament amb pasta fusta, que és un material típic d'Olot consistent en una barreja d'escaiola, guix, cola de conill, coles sintètiques, blanc d'Espanya i aigua, a partir de models originals d'escultors de renom. Tenen ulls de vidre i es decoren amb pintura a l'oli, seguint els models del conegut art de Sant Sulpice, originari de París.