Andorra

WORLD TRIATHLON
WINTER CHAMPIONSHIPS

2022

SANT JULIÀ DE LÒRIA

Sant Julià de Lòria combina la natura i el descans amb una àmplia oferta esportiva, lúdica, cultural i d’esdeveniments diversos.

Sant Julià de Lòria és la parròquia de la cultura. El 2004 la UNESCO va declarar patrimoni mundial de la humanitat la vall del Madriu- Perafita-Claror, una part de la qual és dins els límits geogràfics lauredians.

A més, acull tres universitats, entre elles la seu central de la Universitat d’Andorra, la Universitat Carlemany la qual és semi-presencial i la Universitat Europea que es realitza 100% online.

El Museu Antiga Fàbrica Reig, que es pot visitar de manera virtual a www.museufabricareig.com, explica la importància que la indústria del tabac va tenir pel desenvolupament de l’Andorra de finals del segle XX, que va funcionar des del 1909 fins al 1957. El recorregut virtual ens expliquen els diferents processos de treball del tabac, la manufactura dels productes i la seva comercialització.

El Centre Cultural i de Congressos Lauredià, que ofereix al llarg de l’any un amplíssim ventall d’esdeveniments l’Espai jove que ofereix activitats i serveis per joves i la Sala Sergi Mas, inaugurada el 30 d’octubre del 2021 situada a la casa comuna.

En les èpoques més càlides, els carrers de la parròquia són l’escenari d’espectacles i música en directe, mentre que durant tot l’any diversos recintes acullen fires i congressos de temàtica diferent, com ara la Vila Medieval, el Canòlich Music Festival o la Trobada de Microproductors de vi.

Els esdeveniments esportius internacionals també són un referent de l’oferta de la parròquia, que ja si han celebrat diverses edicions del Campionat del món de trial, de la Volta a Catalunya i una etapa de la Volta Ciclista a Espanya.

El romànic també té un vestigi important en diferents indrets de la parròquia, amb esglésies i construccions magnífiques d’aquesta època de la història, com ara la de Sant Serni de Nagol, entre d’altres.

El departament de Turisme i Comerç del Comú ofereix, a més, un important paquet de visites guiades per conèixer en profunditat indrets emblemàtics de la parròquia, com el nucli antic o el santuari de la Mare de Déu de Canòlich.

Tot plegat es completa amb diversos establiments hotelers, comerços i una oferta gastronòmica més que notable.

Naturland ofereix paquets especials d’activitats per a tota la família, grups d’adults, grups d’escolars, gent gran i col·lectius amb capacitats reduïdes i, també, altres activitats per incentius d’empreses, adaptades a cada necessitat, a més de paquets exclusius nocturns.

COMERÇ


La parròquia acull dos macrocentres comercials així com diversos establiments tradicionals i d’altres d’especialitzats en diversos sectors com ara la pesca, el caravaning, la neu, i la bicicleta en les seves diverses modalitats: bici trial, BTT, ciclisme en ruta, bicicleta elèctrica...

DESCARREGA AQUÍ LA GUIA DE RESTAURACIÓ I ALLOTJAMENTS DE SANT JULIÀ DE LÒRIA AMB ELS DESCOMPTES PER A CORREDORS

OFICINA DE TURISME - PLAÇA LAURÈDIA

Tel.: +376 744 045
Correu electrònic: turisme@comusantjulia.ad
Web: santjulia.ad/turisme
@descobreixsjl
#descobreixsjl
www.facebook.com/descobreixsjl

HORARIS

De dimarts a dissabte: d'11h a 14h i de 16h a 19h
Diumenges i dilluns: Tancat