Punts d'interés Telèfon d'atenció: 744 045
Correu electrònic: turisme.lauredia@comusantjulia.ad
Oficina de turisme, Plaça LaurèdiaPunts d'interés


Escultura de Sant Josepmaria Escrivà de Balaguer

Escultura de San Josepmaria Escrivá de Balaguer / Sculpture de saint Josepmaria Escrivà de Balaguer / Sculpture of St. Josepmaria Escrivà of Balaguer


Imatge de sant Josepmaria d’Escrivá de Balaguer resant, feta en bronze massís i a mida real per l’escultora barcelonina Rebeca Muñoz Carrilero, llicenciada en Belles Arts, l’any 1994. L’obra commemora el 75è aniversari de l’arribada a Andorra d’aquest sant. L’escultura fou beneïda per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives i pel Bisbe Prelat de l’Opus Dei, Mons. Echevarría, l’1 de desembre de 2012 i es troba situada a la capella lateral esquerra de l'església (antic altar major).

Josep Maria Escrivà de Balaguer, fundador de l’Opus Dei, arribà a Andorra el dia 2 de desembre de 1937, després d’una dura i perillosa travessa per les muntanyes, a causa de la persecució religiosa de la guerra espanyola. Andorra l’acollí i a la parròquia de Sant Julià de Lòria va poder resar en llibertat davant l’Eucaristia. Era el primer cop que visitava una església no profanada des de juliol de 1936.

www.pallerols-andorra.org
www.rebecamunoz.com