Notícies


Èxit de participació en els tallers educatius i de seguretat vial centrats en el ciclisme

Les jornades de formació educativa al voltant del món de la bicicleta que s’han dut a terme aquest divendres al matí al Centre esportiu de la parròquia han estat un èxit de participació que s’espera igualar, i fins i tot superar, en la primera Festa de la bicicleta que tindrà lloc aquest dissabte a la plaça de la Germandat.

Al voltant de 150 escolars de tercer cicle de totes les escoles de la parròquia han pres part en els tallers d’aprenentage ubicats a la pista poliesportiva. “Aquesta primera jornada ha estat un èxit, tant de participació com de col•laboració de tots els implicats”, ha assenyalat el cap del Servei de Circulació Àlex Gil. Justament, el circuit d’obstacles a càrrec de Circulació i l’Sprint Club Andorra, ha estat una de les grans atraccions ja què els nens, degudament equipats amb un casc, han hagut de sortejar cons i pujar petites rampes mantenint l’equilibri a sobre de les bicicletes. “He fet el recorregut i l’he trobat molt fàcil”, ha explicat el David, un alumne de l’escola andorrana.

No ho ha trobat igual el seu company Bryant que ha dit que “en la rampa se m’ha descontrolat la bici una mica, però la resta ho he fet bé”. L’objectiu d’aquest espai era fomentar la seguretat a l’hora d’anar en bicicleta en uns temps en què els codis de circulació de la majoria de països del nostre entorn inclouen normes específiques sobre com circular. “Respectar les normes és molt important i ensenyar-los des de petits els ajudarà molt perquè cada vegada hi ha més trànsit”, ha volgut remarcar el ciclista de l’Sprint Club, Emili Pérez. Al taller de bombers, l’Antoni, un membre del cos, ha afirmat “estar sorprès perquè tots els nens ja tenen força nocions de socorrisme”. En aquest espai s’ha ensenyat als escolars sobre com reaccionar si veuen un accident de bicicleta: on han de trucar, com han de fer l’alerta, què han de dir i els primers gestos que cal fer perquè el ferit no s’agreugi fins que arribin els socors.

En vistes a la jornada de dissabte, en què la previsió del temps és bona, la presència de ciclistes professionals, sobre tot la del corredor del Katusha, Joaquim “Purito” Rodríguez és un atractiu potent per congregar un important nombre de persones. En aquest sentit, Emili Pérez ha comentat que “la difusió que s’ha fet ha estat molt gran i esperem que tothom vingui i ens doni un cop de mà a què aquesta festa sigui un èxit”. D’igual parer s’ha mostrat Àlex Gil que ha dit que “desitgem que vinguin tots els que estan aquí i tots els que puguin venir”.

Durant la jornada, a banda d’una marxa ciclista no competitiva, hi haurà un sorteig de material esportiu i regals entre els participants. Igualment, hi ha prevista una exhibició de trial bike i el lliurament de premis del concurs de dibuix escolar del qual el guanyador rebrà un premi especial de mans del “Purito”.