Notícies


Vila Medieval 2018

Del divendres 28 al diumenge 30 de setembre, Sant Julià de Lòria es convertirà, un any més, en una autèntica Vila Medieval. Un esdeveniment que han presentat en roda de premsa el conseller de Cultura, Josep Roig, i la cap de Cultura, Elisenda Palomares.

La 16a edició de la Vila Medieval comptarà amb una 50a de parades, cercaviles itinerants, teatre, jocs infantils i contacontes, entre d’altres.

Com a novetat, aquest any s’ha apostat, segons el conseller, “per una major concentració de les activitats ubicant-les en un espai més petit”. La Vila s’estendrà de la plaça Calonge Sant Antoni  fins a la plaça Major on hi haurà el portal nord i on hi haurà la zona d’animals amb la granja i els passejos amb ponis. L’espai infantil, amb els tallers i els espectacles, s’ubicarà a la plaça de la Germandat. L’aparcament de Reig Patrimonia, per la seva banda, serà l’escenari del campament medieval i el jardí adjacent dels espectacles, contacontes i concerts de petit format.

Un any més, s’han programat activitats per a tota la família. Tal com ha assenyalat la cap de Cultura, “una de les més destacades serà el drac de llegenda que es passejarà per la Vila Medieval dissabte i diumenge. Buscarà algun lloc on pondre un ou del que naixerà una cria”.

Una altra de les apostes de la Vila Medieval 2018 serà l’espectacle d’humor “Katapulten”. De la mà Companyia Traüt, uns bàrbars del nord porten una gran catapulta. Una peculiar tropa de soldats exhibirà una actitud tan agressiva i salvatge que els convertirà en uns personatges còmics.

L’Esbart Laurèdia també tindrà un paper destacat el proper cap de setmana. Coincidint amb la celebració dels 30 anys de l’estrena de l’espectacle “Història i llegendes d’Andorra” i emmarcat en la Vila Medieval, presentaran un format diferent amb maping a la façana del Centre cultural i de congressos lauredià.

D’altra banda, l’Associació de Recreació Històrica Sanguen Honoris oferirà diferents intervencions que recrearan la vida civil i militar dels segles XIII i XVIII.

Els més petits podran gaudir de diferents propostes: un espai d’experimentació i joc lliure, un taller de fusteria creativa, de confecció de capgrossos, de forja d’espases medievals, d’escribania i jocs de granja sensorials, entre d’altres. Per tal de donar cabuda a tots els infants i evitar cues s’ha creat el carnet d’activitats que donarà opció a fer els 8 tallers participatius per 5€.