Notícies


UNICEF recomana als comuns millores en els pressupostos i consells parroquials de joves

Dins el projecte 'Parròquies amigues de la infància', Andorra rep un notable alt a nivell europeu, tot i que UNICEF ha volgut donar alguns consells per millorar el servei dels infants i joves, segons informa l’Agència Andorrana de Notícies en una nota de premsa.

Per una banda, s'ha demanat que se sumin als pressupostos totes les partides dirigides a la infància en tots els departaments comunals, ja que per exemple, passen el pressupost del qual doten a la infància però no algunes activitats o obres que estan dirigides a ells. A més, s'ha recomanat als comuns que es plantegin l'opció de crear consells de joves a nivell parroquial, igual que es fa a la majoria de parròquies amb el Consell d'Infants.

En aquest sentit, la cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, ha demanat un esforç per part de tots els comuns per mantenir la nota, o fins i tot millorar-la. La directora d'UNICEF Andorra, Marta Alberch, i el responsable de sensibilització del Comitè i del projecte 'Parròquies amigues de la infància', Hèctor Encuentra, han intervingut aquest dimarts al matí a la reunió de cònsols, celebrada al Comú d'Andorra la Vella, per fer una presentació del projecte. Així doncs, han comunicat que a nivell europeu Andorra rep una nota de notable alt i compleix amb la majoria de paràmetres.

En els darrers anys, els comuns han respost a vuit dossiers que UNICEF ha treballat amb els tècnics de cada parròquia per aconseguir que els infants rebin una bona atenció. Tot i això, la cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, ha reconegut que "tots pequem d'alguna mancança". UNICEF ha recomanat als comuns que sumin totes les partides dedicades a la infància o joventut en els pressupostos, ja que des d'aquest departament s'elabora un pressupost però no s'hi inclouen partides d'altres departaments que també van dirigides als joves, com poden ser obres, activitats esportives o culturals.

Per una altra banda, també s'ha recordat els beneficis del Consell d'Infants i s'ha aconsellat fer un pas més i organitzar consells de joves a nivell parroquial.