Notícies


Torna el ballet de Sant Petersburg

Després de l’actuació del mes de febrer amb l’històric ballet Mariinsky de Sant Petersburg, l’Auditori Claror tornarà a acollir un espectacle de ballet rus el pròxim 2 de novembre a les 21 hores.

Estels de les nits blanques és el nom que rep l’espectacle que encapçalarà la primera ballarina i solista dels millors teatres de Rússia, Julia Makhalina. Aquesta segona actuació és fruit de la bona col·laboració i sintonia que hi ha amb l’associació Andorra parla rus i el Comú de Sant Julià de Lòria.

L’actuació l’han presentada en roda de premsa el conseller de Cultura, Josep Roig, i Olga Kuznetsova, d’Andorra Parla Rus. Tal com ha explicat Josep Roig, la gala constarà de peces de ballets llegendaris i d’altres de pròpies del ballet clàssic amb miniatures coreogràfiques i dansa popular. A més, Roig ha afegit que “el ballet presentarà un programa renovat i diferent del que vàrem poder veure al febrer”.

Olga Kuznetsova, per la seva banda, ha destacat la importància d’acollir al nostre país l’actuació d’una ballarina com Julia Makhalina. A més, ha destacat que es representaran entre 15 i 20 peces repartides en una primera part de 45 minuts, tot seguit es farà l’entreacte i, a continuació, 45 minuts més. Kuznetsova no ha pogut desvetllar el repertori perquè encara s’està treballant en la producció.

Paral·lelament a aquest espectacle, es prepararà una exposició fotogràfica al Centre cultural i de congressos lauredià, que il·lustrarà el món del ballet clàssic.

Les entrades de la gala de ballet clàssic ja estan a la venda a un preu de 35 euros i es poden adquirir al Centre cultural i de congressos lauredià o bé a www.morabanc.ad/entrades. El teatre Mariinsky destinarà la recaptació íntegra de l’espectacle en benefici a l’Escola Sant Vladimir de Sant Petersburg, que treballa amb infants desfavorits.

Els propietaris de Carnet Jove, Targeta Magna i els grups de més de 12 persones podran beneficiar-se d’un 10% de descompte.