Notícies


Toni Bou no falla en les classificatòries i avui parteix com a gran favorit per guanyar la prova laurediana del Mundial de trial

El pilot espanyol de l’equip Repsol/Montesa, Toni Bou va fer bons els pronòstics i va marcar ahir dissabte el millor temps en la jornada de classificació de la tercera prova del Campionat del Món de trial que es disputa aquest cap de setmana a Sant Julià de Lòria. Bou va avantatjar el seu compatriota de l’equip Gas Gas, Jaime Busto i al britànic de Beta, James Dabill per la qual cosa el pilot assentat a Andorra partirà avui diumenge en la darrera posició abans d’afrontar cadascuna de les zones. Aquest fet es produeix per segona temporada en el Mundial ja que per desig del nou patrocinador, el canal temàtic Sport7, abans de cada prova s’ha de celebrar una ronda classificatòria que marqui l’ordre de sortida dels participants el dia de la competició. I el que marca el primer temps surt el darrer amb l’avantatge que comporta veure les evolucions dels teus rivals abans d’afrontar el recorregut de cada zona.

Davant d’un nombrós públic que es va congregar en la única zona situada al centre del poble, Bou va marcar un estratosfèric temps de 25”03, quasi dos segons per sota de Busto. Així doncs, el múltiple campió mundial afronta avui diumenge la prova com a màxim favorit per imposar-se en un territori –Sant Julià de Lòria- que no sempre li ha estat favorable, tal i com ell mateix admetia en la jornada de presentació davant dels mitjans el passat divendres. El quart de Nagol serà avui l’escenari on els pilots es disputaran el triomf final i la plaça de la Germandat acollirà a partir de tres quarts de quatre el lliurament de premis. La prova de trial s’ha mostrat novament com un gran atractiu per al públic que ha respost positivament a la crida dels organitzadors. I més si es té en compte que s’ha optat, com deia la presidenta de la Federació Motociclista Andorrana, Natàlia Gallego per concentrar la jornada classificatòria al mig del poble “a fi d’atreure el major nombre d’espectadors. El bon temps que s’espera avui també fa pensar que les zones de Nagol estaran també força concorregudes.