Notícies


Sant Julià inaugura el pessebre del poble d’Auvinyà, una obra d’Eduard Moneo

 El vestíbul del Centre cultural i de congressos lauredià mostra, des d’aquest vespre, el pessebre del poble d’Auvinyà. L’obra, una maqueta que reprodueix una part del poble, presideix des d’avui l’entrada a l’equipament i es podrà visitar durant totes aquestes festes. L’acte d’inauguració del pessebre ha tingut lloc aquest vespre i ha comptat amb la presència de l’artista, Eduard Moneo, de Ricard Fiter, ideòleg del projecte del poble d’Auvinyà i del conseller de Cultura de la parròquia, Josep Roig. 

L’artista Eduard Moneo és l’autor d’aquesta maqueta a escala d’una part de les cases del poble d’Auvinyà i de l’església d’estil romànic dedicada a Sant Ivo. És la segona vegada que Moneo exposa la seva obra al Centre cultural i de congressos de la parròquia. Enguany, la maqueta ha estat dissenyada i concebuda amb pedra i fusta, dos dels materials més usats per l’artista autodidacta. Cal destacar que l’obra ha estat un encàrrec de Ricard Fiter, primer raonador del ciutadà del país, entre altres càrrecs. 

De fet, el poble d’Auvinyà és un projecte de la família Fiter engegat l’any 2005. Un projecte ambiciós que va consistir a recrear un poble de l’Edat Mitjana a través de l’edificació de 19 cases de nova construcció a partir de les set cases pairals ja existents a més d’una església. 

El conseller de Cultura, Josep Roig, ha volgut agrair la presència de Fiter i Moneo en la inauguració de l’obra. Roig també ha afegit que la maqueta és un atractiu més pel vestíbul del Centre cultural i de congressos. 

Li ha agafat el torn de paraula Ricard Fiter, el qual ha volgut agrair la implicació del Comú de Sant Julià de Lòria amb projectes culturals que ajuden a dinamitzar la parròquia. Fiter també ha destacat la gran feina feta per Moneo doncs la reproducció realitzada és espectacular. 

Per finalitzar l’acte, l’artista de l’obra, Eduard Moneo ha explicat una curiositat. Tota la maqueta està construïda amb els mateixos materials que els emprats per edificar el poble.