Notícies


Marc Casal i Sílvia Zúñiga guanyen la tercera edició de la Travessa Transfronterera

Marc Casal i Sílvia Zúñiga han estat els vencedors absoluts de la tercera edició de la Travessa Transfronterera disputada aquest dissabte entre la Seu d’Urgell i Sant Julià de Lòria. El segon i tercer classificat en categoria masculina han estat Joan Valls i Dani Rozados, mentre que les dues fèmines que han completat el podi han estat Adriana Grosu i Marta Bosch.

Pel que fa al recorregut curt de la cursa –que partia des de Bescaran i no de la Seu- la victòria ha estat per a Guillem Sánchez Moliné, seguit d’Edgar Garcia i Guillem Sánchez Esteve, mentre que el podi femení l’ha copat Andrea Sinfreu. El vencedor absolut Marc Casal ha estat l’únic dels prop de 200 participants en completar el recorregut en menys de tres hores.

Tota una fita si es té en compte la dificultat del traçat i que el dia ha estat més aviat fred a primera hora del matí. “M’ha costat bastant. Estic una mica cansat i els quilòmetres a les cames es noten”, ha manifestat Casal que, no obstant això s’ha mostrat content per la victòria. L’atleta canillenc decidirà durant aquesta setmana si  disputa la darrera prova de la Copa d’Andorra amb la que ja donaria la temporada per conclosa.

El cònsol menor de la parròquia, Manel Torrentallé ha estat l’encarregat de lliurar els trofeus als vencedors de cada categoria acompanyat pel director de Sasectur Ramon Ibars.

Els participants del recorregut llarg –una aclaparadora majoria dels inscrits- han sortit de la localitat alturgellenca uns minuts abans de dos quarts de nou del matí i han passat Llirt, Estamariu, Bescaran, la Rabassa Naturlandia i Auvinyà, fins arribar al darrer situat a la meta de la plaça de la Germandat.

En total han completat 28,6 quilòmetres de distància amb 2.491 metres de desnivell positiu acumulat, una alçada mínima de 687 metres i una màxima de 2.098.