Notícies


Més de 60 parades, cercaviles, teatre, jocs infantils i molt més per a la 15a Vila Medieval

Del divendres 22 al diumenge 24 de setembre, Sant Julià de Lòria es convertirà en un autèntic passatge medieval amb un mercat de més de 60 parades, cercaviles itinerants (músics, espectacles, gegants i gegantons, etc.), teatre, jocs infantils i contacontes. La 15a Vila Medieval continua tenint el recorregut que va des de l’encreuament de la plaça Calonge – Sant Antoni (anomenat portal nord) fins a la plaça Francesc Cairat (anomenat portal sud).

 

Com a novetat d’enguany, ens visitaran els orcs del Senyor dels Anells. Es tracta d’uns personatges fantàstics que es trobaran a la plaça de la Germandat on es recrearan la seva vida militar i civil i executaran, al voltant de la foguera del campament, per mitjà del seu xaman rituals de conjuració al seu déu de la guerra, d’iniciació i sacrifici al déu de la fertilitat.

 

Per als més menuts, s’aposta per noves propostes com l’espai d’experimentació i joc lliure, el taller de botes de vi, taller de confecció d’un drac titella i d’un castell medieval i taller de confecció d’elements decoratius. Amb l’objectiu de donar cabuda a tots els infants, evitar cues i organitzar els tallers que tenen una capacitat limitada, s’ha creat el Pack d’activitats. Es tracta d’un paquet que dona opció a realitzar els 11 tallers participatius per un cost de 5 euros.

 

Entre els espectacles, la companyia Toniton oferirà una combinació de coreografies de malabars, manipulació d’elements de foc i pirotècnia amb personatges teatrals que juguen i ballen amb el foc com a element principal. Destacar que, enguany, tots els espectacles són quilòmetre zero. És a dir, representats per gent de la parròquia, del principat o de zones pròximes.

 

A més, com ja és habitual, les entitats de la parròquia tenen un paper destacat a la Vila i es continuarà comptant amb la participació dels Gegants i Gegantons, la Coral Rocafort, l’Esbart Laurèdia i l’Animal Escola de Teatre. I com a novetat, la batucada Toca-te’ls participarà a la Vila Medieval el dissabte 23 on interpretaran els seus temes.

 

L’Escola d’Art de Sant Julià de Lòria tornarà a participar en la Vila Medieval d’enguany. Tant petits com grans podran participar en els seus tallers d’escultura, de gravat, de costura, de maquillatge, etc.