Notícies


Les llegendes i les passejades pel poble repeteixen a la programació dels Vespres d’estiu

Una de les novetats de la programació dels Vespres d’Estiu 2014 van les llegendes lauredianes i les passejades pel poble que van donar força bon resultat. En aquest sentit, enguany tornen a repetir-se tots els divendres del mes d’agost sota el suggestiu nom de Vespre de llegendes misterioses sota la llum de la lluna. Enguany, les sessions començaran a les 22 hores a Casa Comuna i després aniran transitant per l’església parroquial, el callís de l’Isla, la plaça Sant Roc amb final a la font dels Cóms.

Justament en aquest darrer indret tindrà lloc una de les novetats de la programació 2015, que consisteix en fer un glopet de Ratassia davant de la casa de la Carmeta on l’Eva Gómez Travesset explicarà com s’elabora aquest licor ancestral. Sant Julià de Lòria és ric en llegendes variades que parlen de l’origen de llocs naturals, de bruixes, d’animals i de moltes altres coses. Per això, en cada indret s’explicaran històries que igual que en l’edició 2014 aniran a càrrec de la narradora, titellaire i actriu catalana, Assumpta Mercader.

Tot i que la iniciativa es va pensar principalment per als turistes que ens visiten, i que durant el mes d’agost suposen un nombre molt significatiu, el cert és que l’any 2014 la resposta de la gent del poble va ser força positiva. Les visites tenen les places limitades i es poden fer amb reserva prèvia trucant al número 744-045 o dirigint-se a l’oficina de Turisme de la plaça Laurèdia.

Tota la programació dels Vespres d’Estiu es pot consultar a www.santjulia.ad