Notícies


La Universitat d’Andorra clausura una càpsula del temps que s’obrirà d’aquí a 70 anys

Aquest curs la Universitat d’Andorra compleix 30 anys i s’ha volgut aprofitar aquest moment en la història de la institució per col·locar i tancar una càpsula del temps que s’obrirà el curs 2088-89, quan se celebri el primer centenari.

En l’acte de col·locació i tancament de la càpsula ha intervingut el ministre en funcions d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, el rector de la Universitat, Miquel Nicolau i el cònsol major de la parròquia, Josep Miquel Vila.

En el seu parlament, el cònsol major ha tingut un record per les primeres persones que van posar en marxa aquesta institució, Daniel Bastida per l’escola d’informàtica i Rosa Maria Mandicó per l’escola d’infermeria i ha parlat de la importància de trametre els valors i la capacitat de somiar. Ha recalcat que hem de somiar com seran les millores per les generacions futures.

El rector de la Universitat, Miquel Nicolau, ha posat l’accent en el valor que per la Universitat suposa el seu capital humà.

El ministre en funcions, Eric Jover, ha parlat de la importància de no perdre de vista els valors que ens caracteritzen com a país i la importància de trametre’ls als que obriran la càpsula, d’aquí a 70 anys.

En la càpsula del temps s’hi han dipositat escrits que les autoritats actuals adrecen als seus successors, material informàtic, eines de treball de l’àmbit docent, llavors, tabac i en atenció a les amenaces actuals que posen en perill la supervivència de les abelles, un pot de mel i pròpolis.

A l’acte han assistit un gran nombre d’alumnes i de personal docent que han volgut fer-se una fotografia instantània que també s’ha guardat dins la càpsula.