Notícies


La III Trobada Microproductors de Vi aplegarà prop de 60 cellers de cinc països diferents

La III Trobada de Microproductors de Vi, que tindrà lloc els dies 28 i 29 de novembre al Centre cultural i l’envelat de la plaça de la Germandat, aplegarà 58 cellers d’Andorra, Espanya, França, Hongria i Portugal, tot i que s’han rebut quasi el doble de demandes que no s’han pogut adherir a la mostra per qüestió d’espai. 

A més, com a novetat principal, es vol vincular l’enologia amb l’art, i per això, deu artistes del país de disciplines diferents -fotografia, arquitectura, escultura i pintura- faran una 'performance' a l’entorn de l’ampolla de vi.

En l’acte de presentació, que ha tingut lloc a Casa Comuna, el conseller d’Esports i Circulació, Oliver Alís ha manifestat que “la trobada està plenament consolidada i bona mostra d’això és la gran quantitat de peticions que hem rebut per ser-hi presents”. Paper destacat tindran els quatre cellers de la parròquia que enguany, entre or i plata, han aconseguit 7 medalles en diferents certàmens i concursos internacionals.

A banda de la degustació i exposició de vins, la mostra, organitzada per Andorra  Turisme i el Comú de Sant Julià de Lòria, també comptarà amb un programa de conferències i col·loquis entre els que cal destacar el què obrirà la mostra. El director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres ha volgut destacar “l’alt nivell de les persones que vindran” i ha afegit que mostres com aquesta “permeten situar Andorra en l’esfera internacional” a través d’un producte com el vi.

En l’edició 2014 es van comptabilitzar uns 1.500 visitants entre professionals i públic en general. I es van acreditar més de mig centenar de periodistes del sector. La mostra compta també amb la col·laboració de Naturlandia, l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra (APRA), la Unió Hotelera (UH) i el col·lectiu que aplega els sommeliers entre d’altres. 

Tota la informació sobre la trobada es pot consultar a https://www.facebook.com/TrobadadeMicroproductorsdeVi