Notícies


La Festa Major 2020 s’adapta a la situació actual amb activitats dedicades principalment als més petits

Del 24 al 28 de juliol, Sant Julià de Lòria celebrarà la seva Festa Major. Una festa diferent, que s’ha reformulat per poder gaudir-ne amb seguretat, prudència i complint totes les recomanacions sanitàries, tal com ha explicat la cònsol menor, Mireia Codina, durant la presentació davant dels mitjans de comunicació.

S’han programat activitats per a tota la família incidint especialment en els infants. Per evitar concentracions de gent en un mateix punt, les ubicacions seran diferents i s’intentaran repartir per tot el poble, prioritzant els llocs exteriors. El punt central serà la plaça de la Germandat però, també hi haurà actes a l’aparcament del Prat Nou, a la plaça del Solà, al Barri Rocacorba, al parc infantil del Prat Gran o al Centre Esportiu.

Tots els espais seran perimetrats i se seguiran protocols estrictes per a cadascuna de les activitats amb aforaments limitats. El format serà molt reduït i la programació de nit s’ha suprimit. No s’instal·laran barres de bars i les actuacions s’allargaran, com a màxim, fins a les 21h. Seran a la plaça de la Germandat on s’instal·laran taules i cadires perquè la gent no estigui de peu i l’aforament serà de 200 persones, sense comptar les terrasses dels establiments de restauració.

La Festa Major s’ha volgut dedicar als infants amb activitats diverses com la gimcana aquàtica, el tennis taula, el Trenet, l’Aigua Fest o espectacles familiars. Es demana, però, que els nens només vagin acompanyats d’un familiar per mantenir els aforaments.

En l’àmbit musical, s’ha apostat pel talent local amb artistes del país: Madretomasa, Punkers Love The 80’s i Pas’n’fals. L’objectiu és també donar un impuls als artistes locals.

Les activitats tradicionals se centraran en el ball de la Marratxa i de la Dama Blanca. Per raons de distanciament canvien la seva ubicació i es faran a la plaça de la Germandat. Després, com cada any hi haurà sardanes, però només una audició sense ball. En la mateixa línia, el concert d'havaneres també canvia la seva ubicació i també es farà a la plaça de la Germandat.

El Comú vetllarà perquè es compleixin les mesures de prevenció de la Covid-19: ús obligatori de la mascareta, neteja de mans, distància de seguretat ...