Notícies


La cota 2.000 de Naturlandia tindrà a la tardor un centre de tecnificació per a esportistes d’elit

La signatura d’un conveni entre el Comú de Sant Julià de Lòria, la Federació Andorrana d’Esquí, el Comitè Olímpic Andorrà i Andbank propiciarà que el proper mes d’octubre estigui enllestit a la cota 2.000 de Naturlandia un centre de tecnificació per a atletes d’alt nivell. És un vell projecte que la federació tenia entre mans i que amb els bons resultats aconseguits pels esquiadors Ireneu Esteve i Carola Vila serà una realitat en breu. “Ara mateix ja són figures de l’esquí i penso que ens donaran més alegries en els pròxims anys”, ha explicat el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila en referència als joves esportistes del Nòrdic Esquí Club Naturlandia-La Rabassa entrenats per Joan Erola.

El Comú destina un vell edifici que s’està rehabilitant a hores d’ara, mentre que les altres tres entitats aporten una xifra en torn als 100.000 euros per costejar les obres de condicionament. L’espai té al voltant de 150 metres quadrats i s’espera que pugui acollir entre vuit i deu persones. A més, hi haurà una cuina, els sanitaris i un espai destinat a gimnàs. El president de la FAE, Josep “Pepi” Pintat ha volgut puntualitzar que “l’objectiu inicial és que l’Ireneu i la Carola no s’hagin de desplaçar a l’hora d’entrenar perquè perden molt de temps”, al mateix temps que ha deixat clar que quan ells estiguin competint, el centre podrà acollir altres esportistes, clubs i federacions.

La prioritat doncs serà per als esportistes de casa, però Pintat ha assegurat que es farà una planificació acurada per mirar de rendibilitzar-ho al màxim. De la seva banda, Vila ha remarcat que “és un començament” però que hi ha interès en donar més passos i ampliar la col•laboració. En aquest sentit, s’hi ha referit a les converses existents amb l’empresari del sector de la neu Joan Viladomat que ha mostrat la seva predisposició a sumar-s’hi d’alguna manera. Per la seva part, el directiu d’Andbank Josep Maria Cabanes ha recordat el centre que hi ha Font Romeu i donat les gràcies a tots els implicats “per l’empenta per tirar endavant un projecte que ara estarà a casa nostra”.