Notícies


La Companyia és Grata celebra el seu 20è aniversari amb l'estrena de “Salsa Mornay”

La Companyia És Grata va néixer l’abril de 1998 i la seva primera obra va ser, “Quina vida”. 20 anys després, celebren les seves dues dècades de trajectòria amb un vodevil de misteri, “Salsa Mornay”, dirigit per Juanma Casero. Un versió del text de Keith Luger i Gil Albors, “Un home molt alt, molt ros, molt mort”.

En la presentació davant dels mitjans de comunicació, el conseller de Cultura ha destacat “el caràcter marcadament andorrà de la Temporada deTeatre i el rol importantíssim que juguen les entitats culturals a la parròquia com la Cia És Grata”.

Tal com ha subratllat el membre de la Cia, Ramon Sasplugues, per commemorar aquests vint anys, s'han recuperat per a l'espectacle antics actors i fundadors de la És Grata com Mireia Codina, Jordi Gonzàlez de Alaiza, Elisenda Palomares o Olga Areny, que farà tasques d'ajudant d'escenografia. Completen el cartell Ramon Sasplugues, Rosa Porqueres, Isa Rivero, Edu Balart i Fito Tugues.

El director, Juanma Casero, ha assegurat que el públic gaudirà durant els 90 minuts que dura l'obra i que podrà fer "les seves travesses sobre qui és l'assassí”. El text inicial és dels anys 50 i transcorre a una llar on hi aniran circulant diversos personatges des del punt de vista de la comèdia. És també una obra "d'espies, de contrasenyes i de paraules clau", ha definit Casero. De fet, d'aquí ve el nom de “Salsa Mornay”.

L'obra, emmarcada dins la 53a Temporada de Teatre, es representarà el 29 i 30 de novembre i l'1 de desembre, a les 21.30h a l'Auditori Claror.

Així mateix, i dins els actes de celebració del 20è aniversari de la Companyia és Grata, també s’ha preparat una exposició de fotografies i cartells que s’inaugurarà el 15 de novembre a les 20h. Es podrà veure al vestíbul del Centre cultural i de congressos lauredià fins l’1 de desembre.