Notícies


L’òpera torna a la parròquia de la mà de l’associació Andorra Lírica i amb Carmen com a primera actuació

La recentment creada associació Andorra Lírica organitza de forma conjunta amb patrocinadors la 1a Temporada d’Òpera d’Andorra. D’aquesta forma, el bel canto torna a la parròquia després de quasi una desena d’anys i ho fa aquest proper 23 de gener a l’auditori Claror amb Carmen.

La soprano Jonaina Salvador ha explicat en la presentació de la programació que l’òpera de l’autor francès Georges Bizet s’oferirà amb un petit format, però amb la col·laboració del Cor de cant de les Valls d’Andorra i dels Petits Cantors. Així, la representació constarà de sis artistes dels quals quatre són cantants, a més de la pianista i un actor.Al juny arribarà la segona de les peces previstes al programa, l’opereta La vídua alegre d’Henry Melhiac que es representarà el dia 4 i de la qual encara s’estan tancant els detalls del repartiment. Salvador ha explicat que Andorra Lírica es va crear “amb la idea donar continuïtat al gènere de forma regular”.

La soprano andorrana ha indicat que tot el que organitzen des d'Andorra Lírica són obres de creació pròpia i amb els recursos que ofereix Andorra sense importar cap format de l’exterior, tant pel que fa al repartiment, com el vestuari, l’escenografia... En aquest sentit, el Comú de Sant Julià de Lòria els cedeix de forma gratuïta els espais i el suport tècnic per dur a terme les dues representacions. Tant Carmen com La vídua alegre tindran lloc a les 20.30 hores i amb un preu de 30 euros que serà de 25 per als posseïdors del Carnet Jove, la Targeta Magna, els menors de 18 anys i els amics d’Andorra Lírica. Aquesta associació està formada per la pròpia Jonaina Salvador, el director general de Tabandor –un dels patrocinadors, l’altre és Andbank-, Albert Mora i Guillem Forné.

Ara, desprès d’haver actuat un parell de vegades als anys 2014 i 2015 al teatre de les Fontetes de la Massana, s’han decidit a crear una programació anual que inclourà en un principi tres manifestacions líriques que poden ser òperes, operetes, sarsueles o bé un maridatge amb vi com el que va tenir lloc al novembre de l’any passat, i que forma part de la programació de la primera temporada. A fi de poder mantenir i sostenir una oferta amb certa regularitat, Salvador ha comentat que ara s’ha obert la possibilitat que Andorra Lírica tingui amics.

“Tot aquell que vulgui ser amic, amb una quota de 50 euros anuals contribuirà a què això es pugui tirar endavant”, ha explicat la cantant. Andorra Lírica també té una vessant de planter per esdevenir una mena de plataforma per als cantants d’Andorra, ja siguin professionals o bé els que s’estan format per ser-ho. “És una oportunitat perquè aquest jove talent del país pugui tenir una sortida i estrenar rols importants cosa que en el món de la lírica és molt difícil per als joves talents”, ha puntualitzat Salvador.