Notícies


Jorge Días: “El futur del futbol sala nacional i el de la selecció passa per jugar al CE Sant Julià”

 

Ha jugat al futbol sala quasi tota la vida i en els darrers anys també ho compaginat amb la banqueta. Ara, deixa la faceta de jugador perquè el repte d’entrenar el sènior del Club Esportiu Sant Julià de Lòria –actualment l’equip de referència d’Andorra- és prou  important com per centrar-se només en aquesta tasca. Acaben de començar els entrenaments de pretemporada i es troba un equip pràcticament nou. En aquest sentit, segueix els plantejaments del Cholo Simeone quan diu que “l’objectiu d’aquesta temporada el marcarà el partit a partit”.

-        Després d’entrenar el juvenil cinc temporades com afronta el repte d’entrenar l’equip sènior?

“És totalment diferent perquè suposa un salt en la competició. Deixo de jugar per entrenar i també m’he preparat per fer-ho obtenint el primer i segon nivell d’entrenador. A més, ho afronto amb un canvi de generació perquè la gent de més de trenta anys està plegant”.

-        Això li anava a dir. El desafiament és per partida doble perquè, a banda d’entrenar per primer cop l’equip sènior, es troba una plantilla quasi totalment nova.

“Tenim una mica de tot. Hi ha gent veterana que continua, d’altres que no ho són però que ja porten anys, incorporacions de les categories inferiors i nous fitxatges”.

-        Tercera temporada a Tercera Divisió. La primera va ser d’adaptació, la segona es va obtenir un gran tercer lloc. I aquesta?

“En la xerrada inicial amb la plantilla vaig ser molt clar. Els vaig dir que s’ho agafin amb molta il·lusió i amb moltes ganes de millorar com a equip. I que els més veterans ajudin els més joves; jo el primer. Hem de ser realistes perquè no tenim l’equip de l’any passat i tots hem de tenir clar que la primera fita és mantenir la categoria. Però amb el que tenim, si treballem bé, el repte és assumible”.

-        La plantilla està tancada?

“De moment som els que som. Aquí a Andorra no hi ha molt d’on agafar i tenim el handicap que molts dels nois juvenils que passen al sènior marxen a estudiar a fora. A la lliga nacional hi ha bons jugadors, però per diversos motius no volen el compromís d’entrenar més, jugar el cap de setmana i fer desplaçaments. Això és molt respectable, però jo personalment penso que pel futur del futbol sala nacional i el de la selecció, la gent hauria de jugar al Sant Julià perquè el nivell s’agafa jugant en una bona categoria”.

-        Quins aspectes del joc pensa potenciar més?

“La defensa és molt important però no serem un equip que es tanqui a darrera, però el meu concepte és que la gent tingui clar que aquest esport requereix de molta regularitat en l’aspecte defensiu. Guanyar partits costa i per això és primordial poder arribar als minuts finals amb opcions de fer-ho. Aquesta temporada hem perdut potencial ofensiu i si no treballem la part defensiva per mirar d’encaixar pocs gols ho passarem malament”.