Notícies


Irineu Esteve, 29è als 50 km dels Mundials i Carola Vila 11a a l’OPA júnior

Irineu Esteve ha brillat a l’última cita dels Campionats del Món de Seefeld, a Àustria aconseguint una 29a posició, dins del top 30 mundial. Durant la cursa, va estar movent-se en tot moment entre els millors de llarga distància i va acabar 29è amb un crono de 1.52.44,5, a 2.45,2 del guanyador, el noruec Hans Christer Holund.

Segons el mateix Esteve, “el grup no ha començat a tirar fins a la quarta volta, més o menys. He pogut aguantar dins fins aquesta volta. En el canvi d’esquís he perdut molt temps i després he fet algunes errades tàctiques, així que content, content tampoc podem estar, tot i que hem acabat bastant bé. L’última volta sí que estic content perquè he pogut donar tot el que tenia i he pogut guanyar tres posicions i ha anat bastant bé”.

Joan Erola, ha destacat que “està content perquè n’havíem fet dues fins ara, una no l’havíem pogut acabar i en els Jocs Olímpics en l’últim tram de la cursa li va costar una mica, i avui hem acabat forts l’última volta. Hem tingut un parell d’errades en el canvi d’esquís que ens ha fet perdre unes quantes posicions que crec que haguessin estat per ser tres o quatre llocs més endavant. Però jo faig un balanç molt positiu de la cursa. L’Irineu ha fet un Mundial súper bo. Ha fet dos súper curses, tant la primera com la segona. La segona va ser molt bona. Penso que estar en tres curses a dins dels trenta és un gran Mundial. Crec que ha estat molt bé en totes les curses. Jo faig un balanç súper positiu d’aquest Mundial”.

Per la seva banda, Carola Vila ha estat 11a a la classificació final de l’OPA júnior de Le Brassus, a Suïssa. L’andorrana ha estat 13a en la cursa de persecució i 11a en la classificació general final d’aquesta OPA júnior. En la suma de temps amb la cursa anterior, ha finalitzat en la 11ª posició final, amb un temps total de 59.12,5, a 3.38,2 de la vencedora de la general, la txeca Barbora Havlickova, que s’ha imposat amb un temps global de 55.34,3.