Notícies


Inaugurada la Cala Laurediana

La Cala Laurediana, la primera platja fluvial d’Andorra, ha quedat formalment inaugurada aquest dissabte en un acte que ha comptat amb una important presència de públic degudament abillat amb la mascareta corresponent. El cònsol major de la parròquia, Josep Majoral ha destacat que “la Cala Laurediana és una proposta d’esbarjo innovadora al país que oferirà bones estones a les famílies que s’hi acostin”. Pel moment, però, el bany està prohibit fins que no s’habiliti una bassa al riu que permeti refrescar-se. A l’acte també han assistit la pràctica totalitat dels consellers i ha comptat amb una actuació de l’Esbart Laurèdia i del grup The Swingers.

La Cala Laurediana és un espai d’uns 400 metres quadrats en el qual hi ha una trentena de gandules. També s’hi inclou un petit bar, el lloguer del qual s’ha adjudicat mitjançant concurs públic. La Cala Laurediana està oberta diàriament de les 10h a les 20h i es podrà anar fins el 7 de setembre. Per regular-ne l’accés i els aforaments, es cobra una entrada de 2€ per als infants i de 3€ per als adults. Alguns vespres es preveu que la part de terrassa pugui acollir activitats artístiques com concerts per promocionar artistes del país.

Amb la creació d’aquest espai d’esbarjo a l’aire lliure i amb el riu com a protagonista, Sant Julià de Lòria es torna a apropar al Valira tal com s’havia fet anys enrere. De fet, tenim antecedents d’activitats d’esplai a la vora del riu fins la dècada dels anys 70 del segle passat en un tram de terra situat al centre del riu Valira, popularment conegut com l’Isla. Va desaparèixer amb la construcció d’uns edificis situats a l’Avinguda Francesc Cairat quedant annexada al nucli urbà. El primer esment documentat en l’arxiu comunal és un registre en el cadastre l’any 1915. Oferia moltes possibilitats d’esbarjo durant l’estiu com el bany, partits de futbol, o fins i tot arrossades després de la celebració de les Caramelles. Ara, anys després, amb la Cala Laurediana es podrà tornar a gaudir d’un espai de lleure familiar a la vora del riu.