Notícies


Fira de Santa Llúcia 2019

La màgia del Nadal tenyirà la parròquia, el proper 1 de desembre, amb una nova edició de la Fira de Santa Llúcia. Com ja es va fer l'any passat, les parades s'instal·laran a la plaça de la Germandat. Tal com ha explicat la consellera de Turisme durant la roda de premsa de presentació, n'hi haurà 18 d'articles típics de les festes com pessebres, arbres, decoració i també alimentació. La fira estarà oberta de les 10h a les 18h i inclourà activitats paral·leles per a tota la família com una xocolatada amb coca per a tothom (11h), un taller de manualitats nadalenques (11.30h), el concert a càrrec de Noa Asthi (12.15h), una sessió de cinema infantil (16.30h) i el concert de "Messin' with the blues" (17h). 

Per segon any, la fira també acollirà una exposició de diorames de Playmobil, del dijous 28 de novembre, al diumenge 1 de desembre. Es farà al Centre cultural i de congressos lauredià. Segons Josep Virgós de Tot Clicks, els assistents hi podran trobar una zona amb diorames, una altra de venda de peces i una de tallers. En aquesta darrera, els nens podran muntar i desmuntar diorames i, reservat als més menuts, hi haurà un espai de pintacares. 

Com a novetat, i pensant en els comerciants de la parròquia, aquesta edició de la Fira de Santa Llúcia s'ha organitzat un taller per aprendre a embolicar regals i d'aparadorisme amb elements naturals com molsa, escorça o bedoll. Es farà en dos dies, dilluns 25 i dimarts 26, i costa 10€. Els interessats poden inscriure's a l'oficina de turisme. Segons han destacat Anna Melenchon d'Unik Events i Anne-Marie Bastide de Flors del Paradís, durant el curs els asssitents elaboraran un aparador que s'exposarà al Centre cultural durant les Festes. 

Per al disseny fe l'imatge de la Fira de Santa Llúcia s'ha recuperat una il·lustració de l'artista Sergi Mas de l'any 1994. Es vol retre així homenatge a la Unió-Proturisme i als col·laboradors de la fira de fa 25 anys.