Notícies


Explòria recupera la Fira d’Esports i Turisme de Muntanya després de més de dues dècades

Els envelats d’Explòria, situats al centre de la parròquia, acullen des d’aquest divendres al matí i fins el diumenge a la tarda la Fira d’Esport, Natura i Turisme de Muntanya que el Comú de Sant Julià de Lòria recupera després de més de dues dècades. Prop de mig centenar de clubs, federacions esportives i empreses participen com a expositors a la mostra que també compta amb un extens programa de ponències, taules rodones i xerrades que es desenvoluparan en recinte muntat en forma d’auditori. Igualment, s’ha instal·lat un espai amb una pista de bàsquet 3x3, una de vòlei platja i una altra de curling obertes al públic. 

En total, 3.000 metres quadrats dedicats als practicants, aficionats i professionals de l'esquí, la natura, l'esport i l'aventura on es pot comprar material esportiu, des de bicicletes a roba tècnica, i conèixer activitats, tractaments i productes que s'ofereixen tant a Andorra com a fora, perquè també hi ha presència d'expositors espanyols, francesos i, fins i tot, un de Bèlgica. 

El conseller d'Obres, Urbanisme i Esdeveniments, Joan Vidal, està convençut que FiraEsport serà un èxit. De fet, el recinte firal s'ha gairebé omplert –la capacitat total és de 54 estands– i el programa d'activitats és molt atractiu. Entre les propostes destacades, aquest dissabte al matí tindrà lloc un cara a cara entre el pilot Albert Llovera i el ciclista 'Purito' Rodríguez, i aquest diumenge, un entre el pilot de trial Toni Bou i el pioner del ciclisme ultra trail Julián Sanz.

A la inauguració oficial de FiraEsport també hi han assistit els dos ministres lauredians del Govern. Carles Álvarez i Gilbert Saboya. El primer d’ells ha lloat que la parròquia hagi agafat la iniciativa de les fires, mentre que Saboya ha felicitat el comú per l'aposta i ha dit que encaixa molt bé amb la promoció del clúster d'esports que duu a terme el ministeri que ell mateix lidera.

El conseller Vidal ha afegit que les fires de petit format que s'organitzaven a la parròquia durant l'anterior mandat comunal "no aportaven res ni al poble ni als comerciants" i, per això, s'ha creat la marca Explòria. Tot el programa es pot consultar a www.exploriasantjulia.com