Notícies


Explòria acull la I Fira d’Esports i Turisme de Muntanya amb més de mig centenar d’expositors

El Comú de Sant Julià de Lòria ha presentat aquest dilluns al matí la I edició de la Fira d’Esports i Turisme de muntanya (FIRESPORT) que tindrà lloc dels dies 10 al 12 de novembre als envelats d’Explòria. La mostra, la primera de les quatre que es desenvoluparan dins del paraigües de la marca recentment creada per la corporació laurediana, compta amb més de mig centenar d’expositors repartits en 3.000 m2 on els visitants podran conèixer de primera mà les novetats sobre el mercat de la neu i la muntanya i de l’esport en general.

El conseller d’Obres, Urbanisme i Esdeveniments, Joan Vidal ha explicat que “és una fira que es recupera després que a finals dels anys noranta es fes en una altra parròquia”. Així, FIRESPORT esdevé un esdeveniment únic dedicat als practicants i aficionats de l’esquí, la natura, l’esport i l’aventura en què, a banda de l’espai propi d’exposició, tindran lloc diferents activitats com tallers, conferències i tertúlies amb esportistes d’elit del país, demostracions, activitats lúdiques, concursos i sortejos.

En aquest sentit, la mostra comptarà, entre d’altres, amb la participació de Toni Bou, Joaquim “Purito”, Rodríguez, Ireneu Esteve, Carola Vila... I també professionals relacionats amb el sector com metges, nutricionistes, directius d’entitats esportives, preparadors físics, personal managers...

El coordinador d’Explòria, Eugeni de Santiago ha comentat durant la presentació que “l’objectiu és que aquesta fira sigui un referent del sector dins del Pirineu”.