Notícies


Els treballs del riu Valira per possibilitar la pràctica del ràfting continuen el seu curs

Des de fa poc més d’un mes es treballa en la neteja del riu Valira per poder fer possible el projecte del ràfting a la parròquia. Aquest dimarts s’ha procedit a efectuar les pesques elèctriques per treure les truites i poder repoblar posteriorment la fauna i al mateix temps evitar malmetre les espècies. Així, els treballs s’estan duent a terme dins els terminis establerts.

El procés de neteja ha permès eliminar runa i ferralla, a més, s’han fet amidaments, s’han fet controls de flora i fauna, i s’ha preparat el terreny amb al voluntat de preservar el medi ambient i l’entorn natural abans d’entrar les màquines a treballar.

Amb l’objectiu de preservar al màxim l’entorn natural i respectar el medi ambient s’han seguit els procediments recomanats pels tècnics de medi ambient. Els treballs de la pesca elèctrica permeten treure les truites del riu sense perjudicar el seu estat de salut i, un cop s’hagin acabat els treballs d’arranjament del riu, les truites seran retornades al seu habitat natural.

Cal destacar que la corporació treballa amb sintonia i bona harmonia amb el Govern per tal de tirar endavant el projecte i fer que el ràfting sigui una realitat a Sant Julià de Lòria.