Notícies


El copríncep Emmanuel Macron visitarà la parròquia al matí

Divendres 13, el copríncep Emmanuel Macron recorrerà totes les parròquies i es trobarà amb els cònsols a les diferents seus dels comuns. Al migdia participarà en una sessió tradicional del Consell General i a la tarda, als voltants d'un quart de sis de la tarda s'adreçarà, acompanyat del cap de Govern, Xavier Espot, als ciutadans i autoritats aplegades a la plaça del Poble d'Andorra la Vella.

Els actes inclosos en el programa de la primera visita oficial del copríncep començaran amb l'arribada de Macron a Canillo a les 9.15 h, a les 10 h es preveu l'arribada al comú d'Encamp i a les 10.45 h a Casa Comuna. Els ciutadans de cada parròquia podran rebre al copríncep a l'entrada dels comuns.

Als voltants del migdia es duran a terme els actes oficials a la Casa de la Vall que conclouran amb una sessió tradicional de Consell General. Durant la celebració d'aquest acte, que no estan oberts al públic, els accessos a la Casa de la Vall i al Consell General estaran tancats des de les 10.30 h fins a les 13.30 h per a totes les persones que no estiguin acreditades.

Els actes a la tarda, amb la visita als comuns d'Ordino, a les 15 h, a La Massana a les 15.45 h, a Escaldes-Engordany a les 16.30 h i Andorra la Vella a les 17.15 h. Per tal que els ciutadans puguin anar a rebre al copríncep a les diferents parròquies, el Govern ha decretat el tancament de comerços, indústries, oficines i administracions públiques en els horaris de visita del copríncep francès arreu del territori. A Sant Julià de Lòria serà de les 10.15h a les 11.15h. 

La visita oficial del copríncep conclourà amb un acte públic a la plaça del Poble d'Andorra la Vella. Està previst que Emmanuel Macron arribi a la plaça als voltants de les 18.15 h. En l'acte, al qual estan convidats tots els ciutadans d'Andorra, tant el copríncep, com el cap de Govern, Xavier Espot, faran un parlament adreçant-se al públic assistent.