Notícies


El Comú posa en marxa el projecte, L’hort solidari, per ajudar a les famílies vulnerables de la parròquia

La pandèmia de la Covid-19 porta associada una greu crisi social que fa que la gent amb major precarietat està en situació de retrocés. Per pal·liar-ne els efectes, el Comú engega un projecte solidari, L’hort solidari.

L’objectiu és ajudar a unes 35 famílies que actualment necessiten l’ajuda de Càritas Parroquial de Sant Julià de Lòria, i les que puguin afegir-s’hi en un futur, a afrontar amb més garanties la situació actual. Es farà abastint el Rebost Solidari de l’entitat amb verdures, hortalisses i fruites provinents d’agricultors locals.

L’hort solidari implica el propi consistori, que s’encarregarà  de coordinar el projecte, Càritas Parroquial, 45 pagesos lauredians i dos vivers del país.

L’organització, la coordinació i la publicitat del projecte serà assumida pel propi Comú que també acordarà amb els agricultors els aliments que conrearan, les quantitats, en quines condicions i en farà el seguiment. A més, supervisarà les tasques dels vivers que seran els encarregats d’abastir, gratuïtament, als pagesos de llavors i plantes. Aquests, conrearan els seus horts sense cap cost i lliuraran els productes a Càritas Parroquial que els distribuirà mitjançant el seu Rebost Solidari a persones en situació de vulnerabilitat.

L’hort solidari ha nascut amb l’excepcionalitat de la pandèmia de la Covid-19 però, l’objectiu del Comú és que perduri i esdevingui una oportunitat per fomentar el consum dels productes agrícoles de km0 en els comerços i establiments de restauració de la parròquia. En aquest sentit, s’impulsarà un projecte i un estudi per promocionar-los i es garantirà el suport necessari als productors locals.