Notícies


El Comú explica els veïns de Francesc Cairat els canvis viaris que hi haurà amb l’entrada en funcionament del nou vial

El Comú ha convocat aquest dimecres al vespre els veïns i comerciants de l’avinguda Francesc Cairat a una reunió per explicar-los els canvis viaris que hi haurà amb la posada en marxa del nou vial i les proves pilot de trànsit que es duran a terme per part de Mobilitat durant aquest mateix mes de març.

Al voltant de 150 persones han acudit a la cita a l’auditori Rocafort del Centre cultural on han escoltat atentament les explicacions del cònsol major, Josep Majoral que s’ha ajudat d’una projecció en pantalla amb plànols de la zona per fer-ne més entenedora l’exposició. El cònsol ha escoltat amb atenció tots els neguits dels assistents i s'ha compromès a estudiar els que siguin de competència comunal, així com traslladar al Govern els que no ho siguin. De fet, entre el públic ha estat el cap de Circulació, Àlex Gil que ha pogut contestar “in situ” algunes de les qüestions. La pràctica totalitat dels consellers de Comú també han estat presents, així com la cònsol menor, Mireia Codina.

La nova desviació es posarà en marxa a partir del pròxim 16 de març. El nou tram inclourà de manera permanent dos carrils de baixada entre la plaça Laurèdia i la rotonda d’accés a Fontaneda, que passaran a enllaçar-se amb els dos ja existents fins a la frontera. Pel que fa a la calçada habitual, es preveu mantenir dos carrils de baixada (tot i que un d'ells serà reversible durant dispositius especials de trànsit) i un de pujada.

D'aquesta manera i gràcies a aquest carril reversible a l'avinguda Francesc Cairat, es permetrà que quan hi hagi molta afluència de turistes els vehicles puguin circular per dos carrils en sentit pujada fins arribar a la plaça Laurèdia i, posteriorment, els conductors es desdoblaran o bé pel túnel de la Tàpia o pel centre de la vila. Segons va manifestar el Govern en una roda de premsa celebrada aquest dimecres si aquestes mesures funcionen i s’atenuen els embussos es plantejarà la possibilitat de no acabar les dues fases del vial que queden pendents. Una possibilitat que té l’oposició frontal dels veïns que en la reunió van deixar clar que la prioritat és que l’executiu acabi l’obra més enllà dels resultats que se n’extreguin de les proves pilot. La previsió per prendre una decisió final per part del Govern és de sis mesos.