Notícies


El Cercle de les Arts i les Lletres lliura els guardons de la 25a edició dels premis Arts Andorra

El Cercle de les Arts i de les Lletres ha celebrat aquest dijous al Centre cultural la cerimònia de lliurament dels guardons de la 25a edició dels premis Arts Andorra. En aquesta edició els premi de pintura i d’escultura, ambdós dotats per Crèdit Andorrà, han resultat deserts però el jurat ha decidit atorgar dos accèssits. En pintura ha estat per a Evelí Adam gràcies a la seva obra Barris “Egipte” i, en escultura, per a Xavier Puente pels quals rebran 2.500 euros.
Barris “Egipte” pertany a la col•lecció que Adam ha pintat per diferents barris del món. Aquesta obra, realitzada amb acrílic sobre fusta, és d’un gran realisme, amb un treball acurat i tota mena de detalls que permeten a l’espectador contemplar i percebre tres realitats reflectides en el quadre. En el cas de l’escultura, és una obra abstracta feta de fusta de sapel•li i acabada amb cera d'abella, és de talla directa, és a dir, feta d'un tauló de fusta massissa que treballa amb la geometria com a llenguatge i fil conductor.

Tal i com ha explicat Puente, “a través de les obres exploro el contrast entre elements”. En aquest cas, a través d’un sol patró geomètric treballa els conceptes de buit i ple. Aquesta escultura, feta de fusta de sapel•li i acabada amb cera d’abella, és de talla directa, és a dir, feta d’un tauló de fusta massissa. Un dels altres premis, en aquest cas, dotats pel ministeri de Cultura, Joventut i Esports, han estat els de disseny gràfic, sota el veredicte d’Elisabet Perez i Simon Duró, en cinc modalitats diferents. La primera, la modalitat del llibre, s’ha guardonat amb 500 euros el llibre de bolets d’Andorra de Núria Publicitat. Pel que fa a la resta de modalitats, s’ha dotat amb 350 euros a Aymara Comunicació en l’especialitat de cartell i també en la de comunicació, a Núria Publicitat en la modalitat de revista i, finalment, a Josep Maria Baró en la de publicitat per “Blanc dos punts”.


Per altra banda, en els premis de fotografia Joan Burgués Martisella s’han presentat 11 col•leccions de 4 fotografies. El jurat format per Ricard de la Casa, Pepo Vázquez i Joan Burgués ha decidit concedir el primer premi a la col•lecció “Solituds” de Jose Maria Pecci, el segon a Raul Villalba per “Estructura y Observadores” i finalment, un tercer a la col•lecció titulada “Curvas” de Ramón Fernández. Tots tres premis han estat dotats d’una retribució econòmica de 300, 200 i 100 euros respectivament. Finalment, els darrers premis que ha dotat Illa Carlemany mitjançant una targeta regal han estat els de la branca de dibuix. En aquesta modalitat, hi ha hagut quatre obres presentades i s’ha decidit concedir tan sols el primer premi a l’obra “Cabres” de Josep Plaja amb import de 1.000 euros. L’exposició de les obres seleccionades es podrà veure fins al 31 d'octubre al vestíbul del Centre cultural.