Notícies


El 9è Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya se celebrarà a Sant Julià de Lòria entre el 2 i el 4 de març del 2016

Aquest matí ha tingut lloc la signatura del conveni entre el Comú de Sant Julià de Lòria i el Govern d’Andorra per a l’organització del 9è Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya que se celebrarà entre el 2 i el 4 de març del 2016. La cònsol major de la parròquia amfitriona, Montserrat Gil, i el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, han estat els encarregats de signar aquest acord a l’edifici el Molí de la parròquia laurediana. El Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya és una iniciativa dels set comuns, del Govern d’Andorra i de l’Organització Mundial de Turisme, i té una periodicitat biennal.

El Congrés compta amb un pressupost inicial de 166.000 euros, dels quals Andorra Turisme n’aportarà 60.000, els comuns col·laboraran amb 12.000 euros cadascun. Els quasi 23.000 restants provenen del romanent de la darrera edició.

Els objectius per aquesta són obtenir amplis coneixements sobre el turisme d’aventura i esportiu, millorar la qualitat de les ponències i donar satisfacció a les expectatives d’un públic professional que s’espera més nombrós que en l’edició del 2014, en la qual van participar 430 professionals provinents de 31 països. La cònsol major de Sant Julià de Lòria ha afegit que “també serà una bona oportunitat per presentar i potenciar la nostra estació d’esquí nòrdic de Naturlandia”.

El certamen mantindrà la seva marca i la seva imatge vinculada als usuaris fascinats per la muntanya i que comparteixen les seves experiències a la xarxa (MOUNTAINLIKERS). Els organitzadors estan convençuts que esport i aventura poden ser una excel·lent combinació prometedora per a les destinacions de muntanya. “Aquest congrés se centra en dues de les ofertes de muntanya de tota la temporada com són el turisme d’aventura i el turisme esportiu”, ha comentat el ministre Camp.

En aquesta edició del congrés s’han introduït alguns canvis en l’estructura de l’organització com són la contractació d’un expert en el sector del turisme com a director científic, Christopher Hinteregger, expert en el sector del turisme, que té com a missió principal donar un nou impuls al Congrés i presentar un programa més atractiu pel sector professional internacional.

També hi ha un canvi en les dates de celebració del congrés, que es farà en plena temporada d’hivern ressaltant així que és l’únic congrés mundial que tracta de neu, esquí, hivern i d’activitats d’hivern, a més del turisme a la muntanya la resta de l’any. Una altra de les novetats que presenta el congrés és l’organització per part de la Fundació OMT·THEMIS, d’un curs (workshop) sobre algun tema d’interès turístic.

 

D’altra banda, està previst que els participants al congrés, puguin visitar les instal·lacions de Naturlandia, Grandvalira, Vallnord i Caldea-Inúu entre d’altres. Aquesta 9a edició acollirà una trentena d’experts. El contingut versarà sobre el potencial de les destinacions de muntanya per crear valor afegit mitjançant el turisme esportiu i d’aventura durant tot l’any, exposant casos d’èxit.

Una de les temàtiques a debat serà el turisme esportiu, de quina manera ofereix oportunitats per a les destinacions de muntanya alhora que preserva la seva sostenibilitat. Altres sessions tractaran de com comunicar i com fer rendible una destinació que ofereixi activitats de lleure i d’aventura, de quin rol tenen l’esport i la salut en els nous estils de vida, com es diversifica l’oferta a l’hivern, etc. La versió definitiva del programa es presentarà d’aquí a un mes aproximadament, i els organitzadors preveuen tenir la confirmació dels ponents durant el pròxim mes de novembre.

La campanya de comunicació començarà el present mes d’octubre, amb les trameses de butlletins i notes de premsa als destinataris registrats en les passades edicions. L’OMT, per la seva banda, divulgarà el Congrés als estats membres, als seus membres afiliats, i a una llista de més de 2.000 destinacions de muntanya.