Notícies


El 2014 Sant Julià de Lòria registra la xifra més alta d’obertures de comerç dels darrers 10 anys

El 2014 es van donar d’alta a la parròquia 72 comerços. Una xifra significativament superior a la d’anys anteriors. De fet, el 2013 se’n registraven 55, el 2012, 49 i el 2011 van ser 52. 

Una part significativa de les noves obertures del 2014 van ser negocis de venda online. Per això, el Comú ha organitzat, juntament amb la multinacional Rakuten Espanya, una xerrada sobre e-commerce, “D’Andorra al món amb un click! Comerç tradicional i e-commerce” adreçada a comerciants, empresaris, emprenedors i estudiants del país. Tindrà lloc el proper dimecres 4 de febrer a les 20.30 h a l’auditori Rocafort del Centre cultural i de congressos lauredià i anirà a càrrec de Carlos Llagostera, CEO de Talent Republic, Jordi Sanllehí, cofundador de Berepublic i Demis Torres, Sales Manager de Rakuten.es.

Dins la mateixa tendència positiva, les baixes han experimentat un descens. S’ha passat de 59 el 2012 a 50 el 2013 i a 42 l’any passat.

Unes xifres, tant les d’altes com les de baixes, que es poden atribuir en bona part a les mesures fiscals que es van aprovar a inici del 2013 amb l’objectiu d’ajudar al teixit empresarial lauredià i que segueixen en vigor.

Una de les més rellevants va ser la modificació de l’Ordinació tributària i que afecta a l’impost sobre la radicació d’activitats comercials, empresarials i professionals rebaixant-la en prop d’un 20% al petit comerç i en més d’un 60% en determinades activitats.  

En el mateix sentit, la liquidació d’aquest impost es fa de manera fraccionada en 3 pagaments quadrimestrals i les empreses radicades que acreditin pèrdues en els comptes de l’exercici anterior es beneficien d’una bonificació del 75%. Igualment, en el cas de l’obertura de nous negocis, s’aplica una exoneració del 75% del total de l’impost