Notícies


“Edmond”, fruit de la col·laboració entre l’Ambaixada francesa i el Comú de Sant Julià de Lòria

El proper 25 d’octubre, l’auditori Claror acollirà la representació d’Edmond d’Alexis Michalik. Serà en el marc de la 53a Temporada de Teatre i de La Saison Culturelle Française.

L’han presentat, en roda de premsa, l’ambaixadora de França a Andorra, Jocelyne Caballero, el director de gabinet de la representació del copríncep francès, Pascal Escande, el cònsol major, Josep Miquel Vila i el conseller de Cultura, Josep Roig.

Tot i que el Centre cultural i de congressos lauredià ja ha comptat amb espectacles promoguts per l’Ambaixada com George Dandin de la Comédie française o Tutu de Chicos Mambo, és la primera vegada que el Comú i l’Ambaixada de França uneixen esforços per programar conjuntament una peça.

Així ho ha volgut subratllar l’ambaixadora que ha parlat de “sinergies que s’estableixen entre les dues institucions”.

En la mateixa línia, Josep Miquel Vila ha destacat la “importància d’acollir una obra en francès que permetrà reviure la nostra història i la de les nostres institucions”.

Josep Roig, per la seva banda, ha insistit en “el compromís del comú amb la cultura i la llengua franceses” donant com a exemple “els cicles de contacontes en francès o els tallers d’art de l’Escola d’Art”.

De la mà de la Comédie Française, Edmond és una obra  premiada amb 5 Molières: al millor espectacle teatral, al millor autor francòfon, a la millor posada en escena, al millor actor secundari i a l’actor revelació masculí de la temporada. Després de ser interpretada a París durant 3 temporades seguides, amb més de 650 representacions,  ara viatja fora de França: Suïssa, Bèlgica i  Andorra, entre d’altres.

Narra la triomfal i mítica primera representació de Cyrano de Bergerac. Una obra que l’auditori Claror ja ha vist representada, la temporada passada, amb Lluís Homar.