Notícies


Arriba la 17a Vila Medieval

Per dissetena edició, Sant Julià de Lòria es convertirà, del divendres 27 al diumenge 29 de setembre, en Vila Medieval. Durant aquests dies, la parròquia es transformarà en un autèntic passatge medieval amb un mercat de més de 50 parades amb productes variats, destacant com a novetat la zona dedicada als Productes Agrícoles i Artesans d’Andorra.

Tal com ha assenyalat el conseller de Cultura en la roda de premsa de presentació, també s’hi podrà trobar un important gruix d’activitats per gaudir amb tota la família, com espectacles d’animació, música, dansa, gegants i gegantons, entre d’altres. Per als més petits, s’han programat tallers, titelles, jocs gegants i una gimcana. Els nadons, a partir de 0 anys, també hi tindran el seu espai i podran gaudir del Sonàrium, dels contacontes Nascuts per llegir i de l’experiència musical Mama Papaya.  Un any més, la Vila Medieval continua tenint el seu inici a l’encreuament de la plaça Calonge – Sant Antoni i recorrerà tota l’avinguda Verge de Canòlich en direcció sud, fins a la plaça Major.

Els espais de jocs i activitats infantils se centralitzaran a la plaça de la Germandat, l’aparcament Reig Patrimonia i la placeta de Casa Comuna.

Els tallers es desenvoluparan a la plaça Major, a l’espai de l’Escola d’Art a la plaça de la Germandat i al Campament Medieval situat a l’aparcament Reig Patrimonia. El pati Casa Coto i la placeta de l’església seran els espais reservats per a espectacles de petit format, contacontes i titelles. La resta d’actuacions es podran gaudir a la plaça de la Germandat o bé al llarg de l’av. Verge de Canòlich de manera itinerant. 

Segons la cap de Cultura, Laura Rogé, per a aquesta edició, s’ha volgut fer especial èmfasi en aquelles activitats que convertiran Sant Julià de Lòria en una autèntica Vila Medieval. En aquest sentit, s’ha apostat per espectacles d’animació, recreacions i tallers que mostren la forma de vida dels habitants en l’època medieval com l’espectacle Itinerant, Ambientacions medievals, a càrrec de la Cia. Excalibur, l’espectacle de màgia La cadira de tortura de l’il·lusionista Fèlix Brunet, l’espectacle Bojos cavallers.

També destaquen els espectacles amb temàtica andorrana: Terra, de l’Esbart Laurèdia, La Dama Blanca o els desavantatges de ser un fantasma famós, a càrrec d’Elena Santiago.

Com ja és habitual, les entitats de la parròquia tindran un paper destacat a la Vila i es continuarà comptant amb la participació de la Colla de geganters de Sant Julià de Lòria, l’Esbart Laurèdia i l’Agrupament Escolta.