Notícies


Arrenca la desena edició de la Ruta de la Tapa amb 16 establiments participants i importants premis

El vestíbul del Centre cultural ha esdevingut aquest dimecres a la tarda l’escenari de partida de la desena edició de la Ruta de la Tapa. Tot els restauradors s’han donat cita per començar a donar a tastar les 16 especialitats que enguany es podran degustar a igual nombre d’establiments de la parròquia. Abans que mossèn Pepe procedís a fer la tradicional benedicció, el cònsol menor Julià Call ha donat les gràcies a tots els participants i ha explicat que el canvi de data del Carnaval a la primavera és degut al millor temps que també fa que tinguin més cabuda activitats a l’aire lliure. 

Així doncs, del 3 al 6 de maig Sant Julià de Lòria es converteix en la parròquia de la tapa que juntament amb una botella de cervesa d’Estrella Damm tindrà un cost de 3 € cadascuna. Per premiar als establiments participants, els premis per als restauradors són molt més quantiosos que anys anteriors: premi a l’originalitat de la tapa de 900€, a la més gustosa de 500€, a la realitzada amb producte de proximitat de 300€ i a la del públic de 300€.

En paral•lel, aquest mateix dimecres, els quatre experts en valorar les propostes culinàries –Guille Cervera, Carles Flinch, Aitor Estela i Ramon Cabiscol- s’han tancat en un seminari del Centre cultural per deliberar i adjudicar els premis seguint criteris gastronòmics diversos.

Com és habitual, les persones que facin la Ruta de la Tapa entraran a un sorteig i optaran a molts premis. Van des de menús en restaurants de la parròquia, a vals de compra, tallats de cabell o sessions d’estètica, a dos viatges, un dels quals a Nova York. Justament és una de les novetats més destacades i a la vegada un dels atractius de la Ruta. Es tracta d’un viatge de 6 dies per a dues persones en hotel de 4 estrelles ofert per Viatges Vilanova.
Pel que fa a les activitats familiars complementàries al carrer, el primer dia de la Ruta, el dijous 3 maig al vespre, es dedicarà a la màgia. Els mags Mag Felix i Marc Ferrer passaran pels restaurants fent trucs.

Divendres 4, a partir de les 7 de la tarda, s’han programat batucades, teatre i música. Actuaran els lauredians TOCA-TE’LS, els urgellencs BATUKASEU i quatre actors faran accions teatrals pels diferents restaurants. En paral•lel, a les 10 de la nit les places del Molí, Laurèdia i Francesc Cairat acolliran actuacions musicals de grups amb components de la parròquia: bossa nova i folk amb Odara Trio, versions pop, rock, funk i jazz a càrrec de Mademoiselle &II i blues, ragtime i gòspel a càrrec de The Laguards.
Dissabte 5 de maig, hi haurà activitats per als més petits: jocs ambulants i gran ludoteca de jocs tradicionals. També s’aposta per la música de grups de la parròquia amb Odara Trio, The Laguards i Mademoiselle & II, Jump, Néktum i Lizard.

Diumenge 6 de maig, els més petits s’ho podran tornar a passar bé amb la ludoteca de jocs tradicionals i podran fer un taller de galetes divertides. Al migdia, actuarà l’Esbart Laurèdia i, per cloure, les actuacions de la Ruta de la Tapa, es comptarà amb un espectacle de flamenc a càrrec de Francisco Amat, Ramoni García i el grup de ball Alendoi. L’entrada costarà 5 euros i donarà dret a una tapa + una Estrella Damm.

I, per completar les activitats que giren entorn de la Ruta de la Tapa, el mateix cap de setmana, els dies 5 i 6 de maig, tindrà lloc la fira de vehicles d’ocasió, FIVECO, patrocinada per Vallbanc. Serà la 3a edició d’una mostra que, aquest any, aplegarà a una 80a de cotxes al Prat Nou i Prat Gran.