Notícies


Aquest estiu Sant Julià de Lòria disposarà d’un nou espai de lleure familiar amb una platja fluvial que s’ubicarà al Prat del Senzill

Amb l’arribada d’un estiu atípic per la crisi sanitària, el Comú ha volgut apostar per una proposta d’esbarjo innovadora al país i que permeti ampliar el ventall d’activitats per a les famílies.

La Cala Laurediana serà una platja fluvial situada al Prat del Senzill, adjacent al parc infantil que també es condicionarà amb la renovació de part del mobiliari. S’adequarà uns 30 metres de la llera del riu amb sorra per permetre l’accés al Valira i es crearà una petita bassa d’uns 100 metres quadrats per remullar-se i refrescar-se.

La platja, que s’ambientarà amb attrezzo d’entorn marítim, també disposarà d’una zona de solàrium d’uns 400 metres quadrats amb gandules i hi haurà servei de bar. Per regular-ne l’accés i els aforaments, es cobrarà una entrada de 2€ per als infants i de 3€ per als adults.

La Cala Laurediana estarà oberta de les 10h a les 20h des de finals de juny i fins el 7 de setembre. Alguns vespres es preveu que la part de terrassa pugui acollir activitats artístiques com concerts per promocionar artistes del país. 

L’adequació de la zona com a platja fluvial i tindrà un cost reduït.  

Amb la creació d’aquest espai d’esbarjo a l’aire lliure i amb el riu com a protagonista, Sant Julià de Lòria es torna a apropar al Valira tal com s’havia fet anys enrere. De fet, tenim antecedents d’activitats d’esplai a la vora del riu fins la dècada dels anys 70 del segle passat en un tram de terra situat al centre del riu Valira, popularment conegut com l’Isla. Va desaparèixer amb la construcció d’uns edificis situats a l’Avinguda Francesc Cairat quedant annexada al nucli urbà. El primer esment documentat en l’arxiu comunal és un registre en el cadastre l’any 1915. Oferia moltes possibilitats d’esbarjo durant l’estiu com el bany, partits de futbol, o fins i tot arrossades després de la celebració de les Caramelles. Ara, anys després, amb la Cala Laurediana es podrà tornar a gaudir d’un espai de lleure familiar a la vora del riu.