Notícies


7a edició del Festival Canòlich Music

La 7a edició del Canòlich Music, que se celebrarà els propers 22 i 23 de novembre, canvia de format mantenint l’essència de les edicions anteriors: música i espiritualitat. Un binomi d’èxit que enguany vol interpel·lar els joves sobre l’experiència de l’autenticitat. Amb el lema “Atreveix-te. Sigues tu mateix” es vol fer reflexionar als participants sobre la influència de les xarxes socials en les seves vides, particularment, i de la societat, en general.

Amb la responsabilitat de ser un esdeveniment únic a Catalunya i Andorra, i dels pocs que hi ha a Espanya amb aquest magnitud i vocació, l’edició 2019 es reinventa amb un format més introspectiu. El divendres 22 de novembre hi participaran, en horari lectiu, els alumnes de 1r i 2n d’ESO de les tres escoles confessionals d’Andorra i de l'escola La Salle de La Seu d'Urgell. L’endemà i durant tot el dia, i part de la nit, el festival s’obre a tots els participants a partir de 3r d’ESO. Un format que vol adaptar-se als gustos i necessitats dels participants.

Aquest canvi ha estat treballat conjuntament amb el Consell de joves del Canòlich Music, un espai de participació dels mateixos joves que han fet propostes i dissenyat el programa d’aquesta nova edició.

Els concerts es faran al Centre Esportiu divendres a la tarda i dissabte a la nit. Aquesta edició comptarà amb la participació de DJ Garden, artista andorrà que ha punxat amb èxit en diverses festes de jovent del país; DJ Nira, que va cloure l’edició de l’any passat amb molt bones sensacions i que les enquestes post-festival van promocionar com a repetidor d’aquesta nova edició, i Cesc, vocalista del grup guanyador de la primera edició del “Dona’t a conèixer”, el concurs de joves promeses del Canòlich Music, i que ara, ja en solitari, vol sorprendre tal i com va fer en el seu pas pel programa “Factor X”.

Però la gran incorporació per a aquesta edició, i més mediàtica, és la participació de Miki Núñez, Miki. L’amistat i la col·laboració entre Cesc i Miki ha fet que els dos músics hagin decidit venir al festival. Miki es va donar a conèixer per haver participat en el concurs Operación Triunfo 2018 i haver representat Espanya al Festival d'Eurovisió 2019 amb la cançó «La venda».

La música tindrà també un pes important en l’Eucaristia oberta al públic en general de dissabte a la tarda a l’església parroquial. Es recuperarà l’esperit gòspel amb el grup català, Vocal Groove.

Tant divendres com dissabte al matí, els participants podran posar-se a prova en “l’escape town” que els farà reflexionar sobre l’ús i abús de les xarxes socials a través d’un recorregut que els portarà a visitar diferents espais de la parròquia. Dissabte a la tarda també podran participar en diversos tallers relacionats amb la música, la fe i la solidaritat que es faran el Centre Cultural i de Congressos Lauredià.