Notícies


Una delegació laurediana lliurarà al Papa Francesc una talla de la Verge de Canòlich en una audiència privada històrica

  • Una delegació laurediana lliurarà al Papa Francesc una talla de la Verge de Canòlich en una audiència privada històrica
  • Una delegació laurediana lliurarà al Papa Francesc una talla de la Verge de Canòlich en una audiència privada històrica

El Papa Francesc rebrà aquest dimecres la talla de la Verge de Canòlich en una audiència privada que comptarà amb la presència d'una seixantena de pelegrins lauredians. La talla, fabricada a Barcelona, es va beneir el dissabte passat, coincidint amb l’Aplec de Canòlich.
La delegació laurediana va arribar ahir dimarts a Roma i l'audiència s'iniciarà a les nou del matí del dimecres si no hi ha cap problema de darrera hora ja que el cap de setmana el Papa estava malalt.

Durant el dimarts al matí es van fer les gestions per l'audiència. Els assistents hauran d'estar a les set del matí a la plaça de Sant Pere per a fer el control de seguretat. La sala de l'audiència serà el Sagrato Sinistro. La delegació està encapçalada per l'arquebisbe Joan-Enric Vives; el rector de Sant Julià de Lòria Pepe Chisvert; l'ambaixador a la Santa Seu, Carles Àlvarez Marfany i els cònsols de la parròquia, Josep Majoral i Mireia Codina.

La talla de la Mare de Déu ja ha estat lliurada als membres de la gendarmeria vaticana, la guàrdia suïssa, i la tenen en custòdia els responsables d'ornamentació i flors del Vaticà. La delegació ha demanat poder fer la lectura en català que aniria a càrrec d'una catequista laurediana.

La llegenda assegura que la talla romànica la va trobar un pastor l’any 1223. La còpia que es lliurarà al Sant Pare és un típic exemple de Mare de Déu rural, de fusta policromada, amb la mare asseguda en un tron sostenint l’infant sobre el genoll esquerre, i tot el conjunt revestit amb la pintura original. El Papa Francesc, coincidint amb l’aniversari de la troballa fa 800 anys, va concedir un Jubileu Extraordinari, que permet als fidels arribar a la Indulgència Plenària.

Els actes commemoratius dels 800 anys van començar el dia 1 amb la presentació d’un llibre amb dibuixos de Pilarín Bayés i una eucaristia que va presidir l’arquebisbe Joan-Enric Vives, que va beneir una representació de la Mare de Déu de Canòlich i un quadre de pintura de l’autora Margarida Cepeda ara instal·lat a l’església per la commemoració. El quadre pretén reproduir la imatge de la Mare de Déu en els 800 anys de la seva troballa.

Les activitats, que s’han desenvolupat al llarg de tot el mes de maig, acabaran el dijous dia 1 de juny amb l'estrena als cinemes Illa Carlemany del curtmetratge 'Tirites' protagonitzat per un jove de la parròquia.