Notícies


Toni Bou no deixa marge per a la sorpresa i s’imposa en la primera jornada del Campionat del Món de trial

  • Toni Bou no deixa marge per a la sorpresa i s’imposa en la primera jornada del Campionat del Món de trial
  • Toni Bou no deixa marge per a la sorpresa i s’imposa en la primera jornada del Campionat del Món de trial
  • Toni Bou no deixa marge per a la sorpresa i s’imposa en la primera jornada del Campionat del Món de trial

Divendres, en una conversa informal després de signar el compromís Sports for Nature, Toni Bou esperava “tenir sort” en la competició del Campionat del Món de trial que començava aquest passat dissabte. Semblava una petició que a alguns els podia resultar irònica si és té en compte la tirania que el pilot de Piera assentat a Andorra exerceix des que al 2007 va guanyar el seu primer títol mundial. Des d’aleshores, només ha deixat engrunes per als seus rivals que han vist any rere any com Bou acaparava tant els mundials a l’aire lliure com en pista coberta.

En total, 34 mundials seguits. Quasi res. Ahir va tornar a fer bons els pronòstics i va endur-se la victòria en la primera de les dues mànigues de la prova que s’està disputant a la cota 1.600 de Naturland amb tan sols 23 punts de penalització, superant el seu company d’equip, Gabriel Marcelli, i Jaime Busto, tots dos empatats amb 58 punts. A la resta de categories les victòries van ser per a Arnau Farré (Trial2) i George Hemingway (Trial3).

L’avantatge per a Bou és que, com ell mateix va explicar en roda de premsa divendres, coneix a la perfecció el terreny on estan instal·lades les zones de competició, ja que és on normalment acostuma a entrenar-se. Així, en la zona tres, on un dels obstacles a superar va deixar diversos pilots pel camí, ell el va passar sense problemes. Va ser el principi del seu domini que va anar incrementant en la resta de zones sense patir cap punt de penalització a les cinc primeres.
Va acabar la primera de les dues voltes de què constava la competició amb 12 punts (va sumar una penalització per temps), amb cert marge sobre els seus rivals, ja que Busto va fer 28 punts a la primera volta i Marcelli, 33. El pilot resident va mantenir el ritme a la segona volta i va completar-la amb 11 punts de penalització, finalitzant així amb 23 punts de penalització, 35 menys que els seus dos immediats perseguidors, Marcelli i Busto, que van empatar a 58. També va haver-hi empat al quart lloc, i és que Miquel Gelabert i Matteo Grattarola van fer-ne 60 i van quedar-se a tot just dos punts del podi.

Després de la cursa, el resident Toni Bou va manifestar que “estic molt content, hem treballat molt perquè surtin així les coses i ha estat un dia fantàstic”, i va afegir que “estic satisfet amb la victòria perquè la cursa de casa és important per a mi”.

La màxima emoció de la jornada a Sant Julià de Lòria, però, va estar a la categoria de Trial2, en què els quatre primers pilots van acabar empatant a 12 punts. Finalment, el triomf va ser per a l’espanyol Arnau Ferré, seguit al podi pels britànics Billy Green i Jack Peace, mentre que Àlex Canales va acabar quart. Per la seva banda, el pilot del Principat, Gaudi Vall, va ser 25è.
Per últim, en Trial3 el guanyador va ser el britànic George Hemingway, que va dominar des de l’inici la prova, i que va acabar imposant-se després de patir només dos punts de penalització. El francès Romeo Piquet, amb 12 punts, i el britànic Euan Sim, amb 20, van completar el podi. L’altre representant del país, Edgar García, va ser 19è en aquesta categoria amb 94 punts.

Avui tindrà lloc la segona jornada també amb dues voltes per a cada pilot i amb l’amenaça de pluja, tot i que potser durant la jornada matinal el temps aguantarà. En tot cas, Sant Julià de Lòria ja és des de fa molts anys la ciutat referència del trial a nivell mundial. Ni de lluny, cap altra localitat ha acollit tantíssimes vegades una prova del Mundial com la parròquia laurediana que cada edició atreu més i més públic aficionat a aquest esport.