Notícies


Salt qualitatiu del FESTAC en la seva segona edició amb més de 2.000 assistents

  • Salt qualitatiu del FESTAC en la seva segona edició amb més de 2.000 assistents
  • Salt qualitatiu del FESTAC en la seva segona edició amb més de 2.000 assistents
  • Salt qualitatiu del FESTAC en la seva segona edició amb més de 2.000 assistents

La segona edició del Festival de Teatre al Carrer (Festac) ha donat un important salt qualitatiu respecte de la primera edició amb l’assistència de més de 2.000 espectadors als prop de 20 espectacles oferts durant el passat cap de setmana. Segons la cònsol menor, Mireia Codina i el director artístic, Sergi Vallés cada espectacle ha comptat amb un important nombre d’assistents.
A la qualitat de les representacions cal afegir el bon temps regnant durant els tres dies de celebració el que ha impulsat a la gent a sortir al carrer. "Hem fet una valoració molt positiva, a banda del temps que ens ha acompanyat, que és un factor molt important, també hem tingut molts espectadors, sobretot a les actuacions de tarda i nit", ha exposat Codina, destacant que també s'ha assolit un dels objectius principals de la cita, el foment de la reactivació econòmica del teixit comercial de la parròquia amb bars i restaurants "plens de gom a gom".

Igualment, la cònsol ha assenyalat que les companyies "estan molt contentes amb el públic que han tingut" i "d'haver pogut mostrar el seu treball". Per la seva banda, Vallés també ha fet el punt al voltant del caliu que es genera en aquesta mena d'esdeveniments, ressaltant que els creadors i creadores "s'han sentit molt ben tractats i que el festival els està acollint d'una manera professional". En relació amb la voluntat d'acompanyar i impulsar les companyies teatrals en el seu desenvolupament internacional, Vallés i Codina han posat en relleu el "llarg recorregut" dels creadors i creadores de l'edició d'enguany, els quals han tingut l'oportunitat de mostrar els seus espectacles al públic en general.

La mostra també ha permès donar visibilitat a les companyies nacionals i entitats de la parròquia com ara l’Esbart Laurèdia que va fer una actuació per donar a conèixer els murals del poble. Pel que fa a properes edicions des del Comú es vol mantenir el suport per fomentar la cultura i potenciar el dinamisme econòmic.