Notícies


Queden definides les primeres actuacions del pla de manteniment parroquial per prevenir problemes en cas d'episodis de fortes pluges

Queden definides les primeres actuacions del pla de manteniment parroquial per prevenir problemes en cas d'episodis de fortes pluges

La segona reunió tècnica convocada arran de la situació viscuda a la parròquia després de les fortes precipitacions del passat 29 de juny ha conclòs amb una radiografia parcial de la situació i amb un primer pla de treball establert.
 
La trobada ha comptat amb la presència, igual que a la primera, dels cònsols, els consellers Rossend Duró i Cerni Cairat, així com integrants del departament d’Urbanisme i dels serveis d’Aigües i Higiene i Via Pública.  
 
Després d’una revisió integral de parròquia, el departament d’Urbanisme ha establert diferents punts d’actuació. Pel que fa a les xarxes pluvials, es milloraran les canalitzacions i evacuacions a la zona de la Costa de Nagol, a la ctra. de la Rabassa i a la ctra. d’Aixirivall. A més, s’incidirà en la recollida d’aigües a la zona del Molí, Rocacorba i Verge de Canòlich substituint les reixes actuals per altres amb més capacitat de pas d’aigua.
Als dos torrents de la zona del Trillà, a la ctra. de Nagol, es faran dics i es millorarà la canalització.
 
Del repàs fet pels serveis d’Aigües i Higiene i Via Pública al 50% de la parròquia, se’n desprèn que s’han de netejar una 50a de reixes, arquetes i embornals a més de la substitució d’una 10a de reixes per aconseguir un major calat d’aigua.
 
Aquestes actuacions, algunes de les quals ja estan acabades o bé s’han posat en marxa, se sumen a les que ha determinat el Govern.

La finalitat del Comú és, d’aquí a 10 dies, poder tenir una radiografia total de la situació de la parròquia i poder establir les prioritats.