Notícies


La pianista Míriam Manubens oferirà un concert gratuït de piano a l’explanada del Santuari de Canòlich

  • La pianista Míriam Manubens oferirà un concert gratuït de piano a l’explanada del Santuari de Canòlich
  • La pianista Míriam Manubens oferirà un concert gratuït de piano a l’explanada del Santuari de Canòlich
  • La pianista Míriam Manubens oferirà un concert gratuït de piano a l’explanada del Santuari de Canòlich

Mentre s’apropa el dia de l’Aplec de Canòlich, el Comú continua desplegant l’ampli calendari d’esdeveniments previstos per commemorar el 800 aniversari de la troballa de la Mare de Déu. Així, amb tota solemnitat davant del Santuari s’ha presentat aquest matí el concert “Pelegrinatge” que la pianista, Míriam Manubens oferirà el proper dijous 25 a les 20.30 hores a l’explanada que hi ha davant del temple.

“Tenim moltes ganes d’escoltar la Míriam que, com a artista laurediana, encara cobra més importància que sigui ella qui ofereixi aquest concert en aquest any tan especial”, ha manifestat la cònsol menor, Mireia Codina. El concert té aquest nom en homenatge a tots els pelegrins que amb tota la il·lusió pugen a Canòlich cada any. “Jo ho faig perquè trobo que aquest lloc és molt màgic i la Verge m’arriba molt al cor", ha assenyalat Manubens.

L’espectacle sorgeix d’aquesta idea del pelegrinatge i vol copsar la devoció, reflexió, autoconeixement, sensació i intimitat que té el pelegrí quan puja, per la qual cosa a les notes de piano s’hi sumarà la veu en off de David Selvas que anirà recitant uns textos centrats en aquesta temàtica. La majoria dels poemes són de l’autor mossèn Cinto Verdaguer que va escriure molt sobre els temes que es volen tractar.

En aquest sentit, el director artístic, Joan Anton Rechi ha comentat que “la meva feina serà crear una atmosfera de reflexió entorn a aquest tema” i ha afegit que “l’escenografia amb el Santuari i el paisatge que l’envolta és brutal i per això crec que el concert serà màgic”.

El repertori estarà composat de peces de Granados, Chopin i Debussy i les entrades es poden adquirir de forma gratuïta a l’oficina de Turisme de la plaça Laurèdia.