Notícies


El GEL celebra un retrobament amb una exposició i un dinar de germanor a la cota 2.000 de Naturland

  • El GEL celebra un retrobament amb una exposició i un dinar de germanor a la cota 2.000 de Naturland
  • El GEL celebra un retrobament amb una exposició i un dinar de germanor a la cota 2.000 de Naturland
  • El GEL celebra un retrobament amb una exposició i un dinar de germanor a la cota 2.000 de Naturland

El GEL (Grup d’Esplai Lauredià) ha celebrat aquest dissabte una jornada de retrobament amb una exposició i un dinar de germanor a la cota 2.000 de Naturland. La mostra recull tota una sèrie de documents de l’entitat creada al 1988 quan un grup d’adolescents de la parròquia vinculats a activitats organitzades per la rectoria, va proposar al llavors mossèn, Agustí Romero organitzar esdeveniments d’oci i ser ells mateixos els monitors.

El rector va veure amb bon ulls la proposta i la primera sortida va ser, com no, un cap de setmana a Canòlich en què van prendre part un grup d’infants que aleshores es preparaven per fer la primera comunió.

A l’acte celebrat aquest dissabte a la Rabassa s’han donat cita tots els que d’alguna manera van estar-hi més o menys implicats, i familiars, amics i tothom que s’ha volgut sumar. No ha estat només una jornada de record, de lleure, de festa, sinó també una mena de petita llavor per reactivar una entitat molt arrelada a la parròquia.

Justament, el fet que el GEL nasqués de la mà de la rectoria, mossèn Pepe no s’ha volgut perdre l’acte al qual ha estat convidat, així com també els cònsols, Josep Majoral i Mireia Codina i els consellers Rossend Duró i Sonia Carrillo. A més de l’exposició en què s’han pogut contemplar fotografies, cartells, samarretes, instruments i documents de funcionament intern, també hi hagut una sessió per passar unes diapositives. Igualment, s’ha pogut fer dedicatòries en un llibre commemoratiu i finalment abans del dinar s’han fet dues fotografies de grup, una a l’interior del recinte que acollia la mostra i una altra a fora.

En definitiva, ha estat una reunió de caràcter intergeneracional, ja la majoria d’aquells intrèpids joves que van començar a saber què es manar a la vida fent de monitors, avui són pares de família. A Instagram el compte @grupdesplailauredia recull aquests dies fotos d’aquells anys i els organitzadors han activat el web www.grupdesplailauredia.org