Notícies


El Comú prepara un document de treball per definir les accions a fer per prevenir desastres en cas de pluges

  • El Comú prepara un document de treball per definir les accions a fer per prevenir desastres en cas de pluges
  • El Comú prepara un document de treball per definir les accions a fer per prevenir desastres en cas de pluges
  • El Comú prepara un document de treball per definir les accions a fer per prevenir desastres en cas de pluges

Després dels forts aiguats de la darrera setmana del mes juny, els cònsols, el cap de la minoria i membres dels departaments de Medi Ambient i Manteniment, Servei d’Aigües i Urbanisme van mantenir una reunió amb la finalitat de fer una radiografia de l’estat general de la parròquia un cop passades les pluges.

L’objectiu de la trobada era recollir-ho tot en un document i mostrar-ho al ministre de Territori i Urbanisme, Raül Ferré en una reunió que el cònsol major ja ha demanat de tenir durant l’estiu. “La idea és trobar sinèrgies i col·laborar de forma conjunta per fer millores allà on toqui perquè en la mesura del possible no torni a passar el que va passar”, va explicar el cònsol major, Josep Majoral.

El mandatari es referia als desbordaments de torrents, esllavissades, inundacions parcials i d’altres fenòmens que es van produir durant aquells dies, sobretot el 29 de juny, dia en què la forta pluja es va prolongar durant ben bé tres hores. En aquest sentit, Majoral considera que cal potenciar el manteniment i fer millores, tant per part del Comú com del Govern i per això caldria definir un protocol per definir i dividir les actuacions. En una primera fase s’establiria el manteniment a fer i en una segona les millores a zones concretes de la parròquia.

“Cal un pla de manteniment amb caràcter preventiu que reflecteixi què, quan i com s’han de fer les diferents accions·, va comentar Majoral. Una de les primeres actuacions serà a les captacions de La Peguera i Caborreu, la zona alta d’Aixirivall i també a la zona de la rotonda del centre comercial Epizen on es va desbordar un torrent. “És essencial disposar d’un document de treball per saber què toca i quan toca a fi que tant nosaltres com Govern fem que tot funcioni el millor possible”, va assegurar el cònsol.