Notícies


El Comú durà a terme millores en infraestructures i serveis per tal de dinamitzar el teixit comercial de la parròquia

  • El Comú durà a terme millores en infraestructures i serveis per tal de dinamitzar el teixit comercial de la parròquia
  • El Comú durà a terme millores en infraestructures i serveis per tal de dinamitzar el teixit comercial de la parròquia
  • El Comú durà a terme millores en infraestructures i serveis per tal de dinamitzar el teixit comercial de la parròquia

Aquest dijous Casa Comuna ha acollit una sessió plenària en què, entre d’altres punts de l’ordre del dia, majoria i minoria han intercanviat impressions sobre la dinamització del comerç de la parròquia. La consellera Mireia Codina ha demanat perquè la corporació ha pres la decisió de deixar desert el concurs per desenvolupar una aplicació per aplicar incentius al comerç, una iniciativa que s’havia començat a treballar en l’anterior legislatura.

El cònsol major, Cerni Cairat ha explicat que ara mateix el que la parròquia requereix és un pla d’accions en matèria d’infraestructures i serveis per tal d’ajudar a la reactivació del teixit comercial. A més, sobre el mateix tema, la consellera de Turisme, Judith López ha assenyalat que “les dades amb les quals es va elaborar el projecte de l’aplicació no estan digitalitzades i és difícil extreure conclusions per prendre les millors decisions”.

En l’anterior corporació, la minoria llavors encapçalada per Cairat no va treballar en l’elaboració del projecte perquè consideraven que en cap dels tres estudis de dinamització comercial que es van encarregar en el passat mandat es parlava d’aquesta proposta. En aquest sentit, Cairat ha afirmat que “les accions que volem desenvolupar seran aquelles que recullen aquests estudis”. El cònsol major apunta a la necessitat de millorar serveis a la parròquia com ara aparcaments o l’entorn urbà, i per tant “ens centrarem en aquestes mesures més estructurals”. A més, el cònsol major ha indicat que l'elevat cost de 300.000 euros també ha estat un motiu per descartar el projecte de l'aplicació.

Tot i les diferències de criteri en aquest i d’altres temes -com ara no fer la passarel·la per unir la plaça Rocacorba amb el colomer de Rocafort-, el cònsol ha assegurat que “no hi cap voluntat de desfer les accions de l’anterior corporació perquè a d’altres projectes que crèiem que eren positius per a la parròquia hi vam donar suport”. Igualment, Codina ha coincidit que els punts de vista diferents no han de ser impediment per tenir una bona entesa entre majoria i minoria.

Pel que fa a la resta de punts tractats s’han aprovat per unanimitat l’ordinació de despeses plurianuals de l’exercici 2023 amb afectació a l’exercici 2024, la modificació del Pla Parcial de la unitat d’actuació SURB002-A i l’adaptació del Pla d’Ordenació i urbanisme parroquial mitjançant procediment de modificació per la creació de la unitat d’actuació en sòl urbanitzable SURB-141.